Γιατί έρχονται Τούρκοι στα ελληνικά νησιά για να αγοράσουν κρέας και αλλαντικά;



«Σουβενίρ» κρέας και αλλαντικά παίρνουν από την Ελλάδα χιλιάδες Τούρκοι που επισκέπτονται τα ελληνικά νησιά.

Όπως γράφει η εφημερίδα «Καθημερινή», οι Τούρκοι επισκέπτες σε Λέσβο και Κω αγοράζουν κρέας μαζικά, είτε νωπό, είτε αλλαντικά.

Ο λόγος είναι ότι στην Τουρκία παρατηρείται ένα μεγάλο κύμα ανατιμήσεων με αποτέλεσμα το αρνί και το βοδινό να κυκλοφορούν στην αγορά από 20 έως 30 ευρώ το κιλό.

Μεγάλης κλίμακας αγορές κρέατος παρατηρούνται στην Κω όπου αρκετά σούπερ μάρκετ και κρεοπωλεία εφαρμόζουν ή ψάχνουν λύσεις αεροστεγούς συσκευασίας. Τυπικά η εισαγωγή κρέατος στην Τουρκία απαγορεύεται, αλλά μερικά κιλά μπορούν να περάσουν μέσα στη βαλίτσα.
Share on Google Plus

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ:
Tο xanianews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.