Τη μεγαλύτερη αύξηση τουριστών εδώ και δεκαετίες αναμένεται να βιώσει αυτό το καλοκαίρι η Ελλάδα

Τη μεγαλύτερη αύξηση τουριστών εδώ και δεκαετίες αναμένεται να βιώσει αυτό το καλοκαίρι η Ελλάδα. Σύμφωνα, μάλιστα, με το γερμανικό περιοδικό Focus η ανασφάλεια σε Τουρκία και Αίγυπτο ευνοεί ακόμη περισσότερο την ήδη αυξημένη ροή τουριστών προς τη χώρα μας.
Ήδη, μάλιστα, υπολογίζεται ότι ο αριθμός των Γερμανών θα αυξηθεί κατά 1 εκατομμύριο. Δηλαδή, από τα δύο εκατομμύρια που επισκέφθηκαν τη χώρα πέρυσι, φέτος αναμένονται 3 εκατομμύρια Γερμανοί.
Δεν είναι, άλλωστε, τυχαίο ότι σε πολλές ξένες τουριστικές ιστοσελίδες και πρακτορεία η Ελλάδα προβάλλεται στις πρώτες θέσεις των προτιμήσεων
Όπως φαινόταν και από τις αρχές του έτους οι προσδοκίες για 2,5 εκατομμύρια επιπλέον διεθνείς αφίξεις το 2017, με την προοπτική να ξεπεράσουν τα 30 εκατ. φαίνεται ότι θα πραγματοποιηθούν αφενός από τα μηνύματα που έρχονται από τις βασικές τουριστικές αγορές της Ελλάδας στο εξωτερικό και αφετέρου από τη μεγάλη αύξηση των διαθέσιμων θέσεων για φέτος από τις αεροπορικές εταιρείες, κατά 3,6 εκατομμύρια σύμφωνα με τον αρχικό προγραμματισμό
Υπενθυμίζεται ότι με δημοσίευμά του το pronews.gr (διαβάστε εδώ) σας είχε ενημερώσει για την προβολή της Ελλάδας στο εξωτερικό με τέσσερις μεγάλες ξένες τηλεοπτικές παραγωγές από τη Ρωσία, τη Γαλλία και το Βέλγιο.
Ταυτόχρονα  η τουριστική προβολή της Αθήνας και της Αττικής συνεχίζεται μέσα από δημοφιλή τηλεοπτική εκπομπή του Αμερικανικού δικτύου PBS. Η υπουργός, μάλιστα, Τουρισμού Έλενα Κουντουρά είχε συνάντηση με παραγωγούς της σειράς
 
Όπως, λοιπόν, αναφέρει το γερμανικό περιοδικό Focus.
«Η Ελλάδα επωφελείται από το ζήτημα ασφαλείας που αντιμετωπίζουν κλασικοί προορισμοί, όπως η Τουρκία και η Αίγυπτος, αλλά και από την ηρεμία στο εσωτερικό την τελευταία διετία.. Η προσφυγική συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας έχει μειώσει σημαντικά τις προσφυγικές ροές. Ακόμα και στα νησιά Λέσβο, Χίο και Κω που βρέθηκαν στο επίκεντρο της προσφυγικής κρίσης, ο τουρισμός επιστρέφει αργά, αλλά σταθερά, σε ανοδική τροχιά» σημειώνεται.
pronews.gr
Share on Google Plus

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ:
Tο xanianews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.