Φουντούκια, καρύδια και φιστίκια ρίχνουν τη χοληστερόλη

Φουντούκια, καρύδια και φιστίκια είναι μερικοί από τους ξηρούς καρπούς που αποδεικνύονται εξαιρετικά ευεργετικοί έναντι της στεφανιαίας νόσου, ενώ μειώνουν σημαντικά τα λιπίδια στο αίμα, όπως έδειξε μια μελέτη Αμερικανών επιστημόνων.
Αξίζει να σημειωθεί ότι οι ξηροί καρποί έχουν μπει αρκετές φορές τα τελευταία χρόνια στο μικροσκόπιο των ερευνητών. Πρόσφατα είχαμε αναφερθεί σε μεγάλη έρευνα του Harvard, η οποία συμπεριέλαβε 83.818 γυναίκες, ηλικίας από 34 έως 59 ετών και η οποία έδειξε ότι η κατανάλωση ξηρών καρπών μειώνει τον κίνδυνο εμφάνισης διαβήτη τύπου 2.
Τώρα μια ακόμα μελέτη που έγινε από επιστήμονες στην Καλιφόρνια και συγκεκριμένα στο πανεπιστήμιο Loma Linda, ανέλυσε τα στοιχεία από 25 προηγούμενες έρευνες που είχαν γίνει σε επτά χώρες και έδειξε ότι οι συμμετέχοντες που κατανάλωναν ξηρούς καρπούς κατάφεραν να μειώσουν τη χοληστερόλη στο αίμα τους.
Share on Google Plus

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ:
Tο xanianews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.