Το «δείπνο» Μητσοτάκη και οι πρόωρες εκλογές


Στα πολιτικά και δημοσιογραφικά γραφεία είναι κοινό μυστικό ότι η κυβέρνηση επεξεργάζεται το σενάριο αποχώρησης του ΔΝΤ εδώ και μήνες, θέτοντας όμως σε πολύ μεγάλο κίνδυνο την ελληνική οικονομία μέσα στο 2017. Οι εξελίξεις που μπορεί να προκαλέσει η αδυναμία της κυβέρνησης να κλείσει τη δεύτερη αξιολόγηση και η αντικατάσταση του Ταμείου από τον ελεγχόμενο από τον κ. Σόιμπλε, ESM, με την επιβολή ενός νέου πιο σκληρού προγράμματος θα είναι ραγδαίες, γεγονός που το γνωρίζουν στη ΝΔ.

Άλλωστε αυτό που λέει το τελευταίο διάστημα ο Κυριάκος Μητσοτάκης στους συνομιλητές του, είναι πως «οι εκλογές είναι πολύ πιο κοντά από όσο κάποιοι νομίζουν». Υπό τα παραπάνω δεδομένα, το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης βρίσκεται σε πλήρη προεκλογική ετοιμότητα, με τις κομματικές μηχανές να δουλεύουν στο φουλ για την εκλογική προετοιμασία.

Στο πλαίσιο αυτό, δεν προκάλεσε έκπληξη η αντικατάσταση του Γραμματέα Στρατηγικού Σχεδιασμού και Επικοινωνίας Γιάννη Οικονόμου, ο οποίος ετοιμάζεται να πολιτευτεί, καθώς σύμφωνα με τιςπληροφορίες του newpost.gr, ανάλογες αλλαγές θα γίνουν και σε άλλες Γραμματείες, οι επικεφαλής των οποίων ενδιαφέρονται να είναι υποψήφιοι με τις γαλάζιες λίστες.



Το ενδιαφέρον ωστόσο είναι πως ο αντικαταστάτης του κ. Οικονόμου είναι ένας άνθρωπος με «πολλές περγαμηνές». Ο κ. Μητσοτάκης επέλεξε για τη συγκεκριμένη Γραμματεία το νεότερο καθηγητή του Οικονομικού Πανεπιστημίου, Χρήστο Ταραντίλη που διδάσκει Διοικητική Επιστήμη και Λήψη Αποφάσεων. Με ένα επαγγελματικό βιογραφικό 24 σελίδων(!) ο κ. Ταραντίλης έχει πολυετή θητεία ως σύμβουλος στον ιδιωτικό τομέα, ενώ ψηφίζεται επί 12 συνεχή χρόνια από τους φοιτητές του ως ο καλύτερος καθηγητής.

Το συνηθισμένο προφίλ των ανθρώπων που στελέχωναν μέχρι σήμερα τον κομματικό μηχανισμό, σίγουρα δεν έχουν και οι αναπληρώτριες και αναπληρωτές του κ. Ταραντίλη, Μαίη Ζαννή, Βασιλική Λοϊζου, Κώστας Μπακογιάννης, Νίκος Ρωμανός και Νίκος Σωτηρόπουλος, φρέσκα πρόσωπα με «δυνατές» σπουδές και επίσης πλούσιο επαγγελματικό βιογραφικό.

Όπως τόνιζε στο newpost.gr στενός συνεργάτης του κ. Μητσοτάκη, ο πρόεδρος της ΝΔ κάνει πράξη την υπόσχεση που έδωσε να στελεχώσει την κυβέρνηση που θα συγκροτήσει μετά τις εκλογές, τουςδημόσιους οργανισμούς αλλά και τις κομματικές θέσεις με στελέχη που προέρχονται από τον κόσμο της αγοράς, έχουν εμπειρία στον τομέα τους και είναι επιτυχημένοι επαγγελματικά, ώστε να συμβάλλουν με τις γνώσεις και τις δυνάμεις τους στην προσπάθεια για έξοδο από την κρίση.

Προς την κατεύθυνση αυτή σημαντικό ρόλο παίζει και η Πολιτική Ακαδημία που λειτούργησε τους τελευταίους μήνες υπό την αιγίδα του Γραμματέα της Π.Ε. Λευτέρη Αυγενάκη, σε Αθήνα και Ηράκλειο, όπου γνωστοί καθηγητές Πανεπιστημίου, επικοινωνιολόγοι και άλλοι επιστήμονες δίδαξαν, παίρνοντας μέρος στην επιμόρφωση δεκάδων στελεχών.

Χθες το βράδυ ο πρόεδρος της ΝΔ, όπως αποκαλύπτει το newpost.gr, για να ευχαριστήσει όσους συμμετείχαν στην προσπάθεια της Πολιτικής Ακαδημίας, τους έβγαλε έξω στο εστιατόριο ο «Πρόεδρος», κοντά στα γραφεία του κόμματος στο Μοσχάτο. Στον «Πρόεδρο» λοιπόν και δίπλα στον πρόεδρο βρέθηκαν εκτός από τον κ. Αυγενάκη, μεταξύ άλλων ο κ. Ταραντίλης που επίσης δίδαξε στους κύκλους της Ακαδημίας, ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Κρήτης, Οδυσσέας Ζώρας και οι καθηγητές Ευρωπαϊκής Πολιτικής και Ομάδων Συμφερόντων, Κώστας Λάβδας, Διεθνών Σχέσεων,Κώστας Υφαντής, Επιστήμης των Υπολογιστών και Διευθυντής του Ιντσιτούτου Πληροφορικής του ΙΤΕ, Κώστας Στεφανίδης και Φιλοσοφίας, Γιώργος Στείρης.

newpost.gr
Share on Google Plus

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ:
Tο xanianews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.