Στην Σούδα με τα ελικόπτερα του το Αμερικανικό ελικοπτεροφόρο USS WASP.

Στα Χανιά και συγκεκριμένα στην Αμερικάνικη ναυτική βάση της Σούδας,στο Μαράθι, κατέπλευσε το πρωί το αμερικάνικο ελικοπτεροφόρο USS WASP.
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Το πολλαπλών χρήσεων αμφίβιο σκάφος USS WASP διαθέτει προσωπικό  3.000 άτομα, μεταξύ των οποίων, πλήρωμα, στρατιώτες και κυρίως πεζοναύτες.
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Το ελικοπτεροφόρο WASP έχει μήκος 257 μέτρων και πλάτος 32 μέτρων. Μπορεί να αναπτύξει ταχύτητα 22 κόμβων.
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Φιλοξενεί επίσης το πλήρες φάσμα του Ναυτικού και το Σώμα των Πεζοναυτών, ελικόπτερα, το tiltrotor MV-22 Osprey, συμβατικά αποβατικά σκάφη, και αμφίβια οχήματα.
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Το USS WASP με τα αμερικανικά βομβαρδιστικά τύπου Α-10 και Harrier AV-8B τα οποία χρησιμοποιούνται στη ρίψη βομβών Απεμπλουτισμένου Ουρανίου έχουν επιχειρήσει στη Λιβύη, κατά των δυνάμεων του ISIS.
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Για να φέρει εις πέρας την κύρια αποστολή του, έχει ένα σύστημα υποστήριξης επίθεσης που συγχρονίζει την ταυτόχρονη οριζόντια και κάθετη ροή των στρατευμάτων, το φορτίο και τα οχήματα σε ολόκληρο το πλοίο.
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Σύμφωνα με πληροφορίες του zarpanews.gr το ελικοπτεροφόρο θα παραμείνει στα Χανιά περίπου 10 ημέρες και ο σκοπός της άφιξης του είναι η αναψυχή του πληρώματος.

zarpanews.gr
Share on Google Plus

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ:
Tο xanianews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.