Για «κανόνι» πάει η Deutsche Bank

Για κανόνι πάει η Deutsche Bank αφού λόγω του ότι οι αμερικανικές ρυθμιστικές αρχές επιμένουν στο πρόστιμο των 14 δισ. δολαρίων, λόγω πώλησης τοξικών χρηματοοικονομικών προϊόντων στο παρελθόν και συγκεκριμένα στο «αμαρτωλό» 2008, η μετοχή της έχει πέσει σε ιστορικά χαμηλά.
Σε περίπτωση που η γερμανική τράπεζα κληθεί να πληρώσει το υπέρογκο αυτό ποσό θεωρείται σχεδόν βέβαιο πως θα καταστεί αναγκαία μια αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου. Φυσικά αυτό δεν μπορεί να γίνει και έτσι εμφανίζεται ο εφιάλτης του  bail-in λίγους μήνες πριν τις γερμανικές εκλογές.
Εάν αυτό συμβει θα είναι μεγάλη καταστροφή για το γερμανικό τραπεζικό σύστημα το οποίο θεωρούνταν «ασφαλές»
Πριν από λίγο η μετοχή της Deutsche Bank υποχωρούσε 5,87% στα 10,74 ευρώ, έχοντας φθάσε σε ακόμη χαμηλότερα ενδοοσυνεδριακά, ενώ από την αρχή του έτους η μετοχή έχει χάσει πάνω από το 50% της αξίας της.
Υπενθυμίζεται ότι τον Σεπτέμβριο, το αμερικανικό υπουργείο Δικαιοσύνης ξεκίνησε διαπραγματεύσεις με την γερμανική τράπεζα, ζητώντας το ποσό των 14 δισ. δολαρίων για να έλθει σε συμβιβασμό και να κλείσει την έρευνα αναφορικά με τις πωλήσεις τοξικών ενυπόθηκων στεγαστικών δανείων κατά την περίοδο διόγκωσης της φούσκας της αμερικανικής αγοράς στεγαστικών δανείων υψηλού ρίσκου (subprime market).
Η τράπεζα έχει προχωρήσει σε προβλέψεις ύψους 6,2 δισ. δολαρίων τον περασμένο Ιούνιο ωστόσο το ποσό που ζητούν οι αμερικανικές αρχές είναι διπλάσιο.
Φυσικά η είδηση αυτή προξένησε «τριγμούς» σε όλο οτ ευρωπαϊκό τραπεζικό σύστημα με τις μετοχές γαλλικών και ιταλικών τραπεζών να υποχωρούν άνω του 3%.
Πτώση 1,55% για τον πανευρωπαϊκό δείκτη Euro Stoxx 600 στις 340 μονάδες, με το σύνολο των κλαδικών δεικτών να τερματίζουν την πρώτη συνεδρίαση της εβδομάδας με σημαντικές απώλειες.
 
Στο 2,19% οι απώλειες για τον DAX 30 στις 10.393, ο οποίος όπως ήταν φυσικό δέχθηκε τις ισχυρότερες πιέσεις, με πτώση 1,32% για τον FTSE 100 στις 6.818 μονάδες, ενώ κατά 1,8% χαμηλότερα κινήθηκε ο CAC 40 στις 4.407 μονάδες.
Share on Google Plus

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ:
Tο xanianews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.