Επιτροπή Ειρήνης Χανίων: Είμαστε ενάντια στην παρουσία του αεροπλανοφόρου “Trouman”

Επιτροπή Ειρήνης Χανίων: Είμαστε ενάντια στην παρουσία του αεροπλανοφόρου “Trouman”
Η Επιτροπή Ειρήνης Χανίων εκφράζει την πλήρη αντίθεση της, στην παρουσία του αεροπλανοφόρου “TROUMAN” που θα καταπλεύσει στη Σούδα, για αναψυχή.
Στην ανακοίνωση της Επιτροπής Ειρήνης Χανίων αναφέρονται τα εξής:
”Η επίσκεψη αυτή έρχεται να συμπληρώσει την εικόνα που αυτή την στιγμή διαμορφώνεται στην περιοχή. Η Κυβέρνηση Συριζα/Ανελ εμφανίζεται διατεθειμένη να αναλάβει τον ρόλο που μπορεί μέσα στα πλαίσια της λυκοσυμμαχίας, «οικοδομώντας» πάνω στη ναυτική βάση της Σούδας αλλά και στο Κέντρο Ναυτικής Αποτροπής (ΚΕΝΑΠ) στην Κρήτη. Σε αυτό το πλαίσιο, η Αθήνα έχει προτείνει να συνδράμει στην ενίσχυση της νέας κυβέρνησης της Λιβύης με την εκπαίδευση της Ακτοφυλακής ή και του Πολεμικού Ναυτικού της και η Κρήτη αποτελεί το καλύτερο μέρος για αυτό.
Η Σύνοδος των υπουργών ‘Άμυνας στις Βρυξέλλες την προηγούμενη βδομάδα έδειξε τους βασικούς άξονες γύρω από τους οποίους θα οικοδομηθεί η νέα στρατηγική συνεργασίας ΕΕ και ΝΑΤΟ και είναι, πρώτον, η Λιβύη και, δεύτερο, ο αγώνας εναντίον του Ισλαμικού Κράτους (ISIL). Πάνω σε αυτούς τους άξονες το ΝΑΤΟ και η ΕΕ θα κινηθούν ενόψει των δύο κρίσιμων συνόδων που ακολουθούν: κατ’ αρχήν αυτή του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου στις 28 – 29 Ιουνίου και στη συνέχεια σε αυτή του ΝΑΤΟ στη Βαρσοβία στις 8 και 9 Ιουλίου.
Ο λαός μας έχει αποδείξει ότι δεν θέλει τα ματωμένα δολάρια τους , έχει αποδείξει ότι επιθυμεί μια άλλη προοπτική ανάπτυξης για τον τόπο μας, μια προοπτική ανάπτυξης που όμως να είναι διαφορετική από αυτήν που θέλουν οι ιμπεριαλιστές και οι ντόπιοι υποστηρικτές τους.
Η μόνη απάντηση, για το λαϊκό κίνημα, σ’ αυτές τις επιδιώξεις τους είναι η απομάκρυνση, το κλείσιμο των βάσεων, η αποδέσμευση από την πολιτική της « νέας τάξης » πραγμάτων, μιας πολιτικής που γεννά πολέμους, φτώχεια, ανεργία, που συσσωρεύει περισσότερα κέρδη στο κεφάλαιο. Χανιώτες και Χανιώτισσες αντισταθείτε στα σχέδια τους, αποδείξτε τους ότι ήταν, είναι και θα είναι ανεπιθύμητοι στον τόπο μας”.
zarpanews
Share on Google Plus

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ:
Tο xanianews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.