Tις 25 Μαΐου. Η RyanAir φεύγει από αεροδρόμιο λόγω φόρων!

ryanair-aircraft
Σταματά μετά τις 29 Οκτωβρίου τις πτήσεις από και προς το αεροδρόμιο Ρίγκε του Οσλο η RyanAir, λόγω αύξησης της φορολογίας, στέλνοντας έτσι σαφές μήνυμα σε όλες τις χώρες στις οποίες προσγειώνεται.
Από τις 25 Μαΐου, το parapolitiko.gr είχε προειδοποιήσει για το συγκεκριμένο θέμα (δείτε εδώ),καθώς από αυτό το αεροδρόμιο η Νορβηγία συνδέεται με την Κρήτη και είναι λογικό να προβληματίζει τους φορείς του τουρισμού στα Χανιά, καθώς τη διαχείριση του «Δασκαλογιάννης» παίρνει η Fraport, που ήδη έχει ανακοινώσει αύξηση στους φόρους.
Μάλιστα, η διοίκηση του αεροδρομίου του Ρίγκε ανακοίνωσε ότι το αεροδρόμιο θα κλείσει από την 1η Νοεμβρίου, καθώς δεν υπάρχει λόγος λειτουργίας του, αφού χρησιμοποιούνταν σχεδόν κατ’ αποκλειστικότητα από την Ιρλανδική εταιρία.
After Ryanair announced that they drop Rygge base, due to the aircraft seat fee, the board at the airport decided to close Moss Airport Rygge from 1 November. Ryanair now hold a press conference on his plans for Norway.
Ο εμπορικός διευθυντής της RyanAir, Ντέιβιντ Ο’ Μπράιεν, με δηλώσεις του στην εφημερίδα «Dagbladet» σημείωσε «Πρόκειται για πολύ κακές ειδήσεις, για τις οποίες θα πρέπει να ευχαριστήσετε τις κυβερνήσεις σας. Η απόφαση είναι παράλογη. Δυστυχώς δεν έγινε δεκτή η προσφορά μας και αποσυρόμαστε από το Ρίγκε. Έτσι θα χαθούν 900.000 επιβάτες και 1.000 θέσεις εργασίας».
Μετά από αυτή την εξέλιξη, ακυρώνονται πτήσεις προς 16 προορισμούς από το αεροδρόμιο του Ρίγκε (ανάμεσά τους τα Χανιά και η Θεσσαλονίκη) και μεταφέρονται 10 προορισμοί σε άλλα δύο αεροδρόμια της Νορβηγίας, το Τορπ και το Γκάρντερμοερ.
parapolitiko.
Share on Google Plus

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ:
Tο xanianews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.