Ομολογία σοκ για το μακελειό στο Ορλάντο: Πολίτες γλύτωσαν από τον τρομοκράτη και σκοτώθηκαν από τα πυρά των SWAT

Από αστυνομικά πυρά και την εισβολή του τεθωρακισμένου οχήματος στο μπαρ Pulse του Ορλάντο προκειμένου να εξουδετερώσουν τον τρομοκράτη που σκορπούσε το θάνατο με μανία και αδιακρίτως φαίνεται να χάθηκαν αρκετές ανθρώπινες ζωές από τους 50 που σκοτώθηκαν, όπως παραδέχεται η Αστυνομία της πόλης και συγκεκριμένα ο επικεφαλής της Τζόν Μίνα.
Η αστυνομική επιχείρηση προκύπτει πώς δεν ήταν και τόσο καλά οργανωμένη στο Ορλάντο ή πιθανότητα οι πληροφορίες που είχαν οι Αστυνομικοί δεν ήταν αυτές που θα έπρεπε να είναι για να εισβάλουν τα SWAT προκειμένου να δώσουν ένα τέλος στο αιματοκύλισμα.
Σημειώνεται ότι οι αστυνομικοί πυροδότησαν εκρηκτικά στον τοίχο που βρίσκονταν οι τουαλέτες του γκέι κλαμπ με στόχο να εισβάλουν. Όταν απέτυχαν να γκρεμίσουν τον τοίχο στο βαθμό που ήθελαν, οι άνδρες των ειδικών δυνάμεων της αμερικανικής αστυνομίας (SWAT) χρησιμοποίησαν τεθωρακισμένο όχημα για να περάσουν μέσα στο κτίριο.
Την ώρα που πολλοί πανικόβλητοι όμηροι βρήκαν την ευκαιρία να διαφύγουν από την τρύπα που είχε ανοίξει στον τοίχο, όπως έκανε και ο δράστης Ομάρ Ματίν βάλλοντας κατά των αστυνομικών με το όπλο του, οι αστυνομικοί ανταπέδωσαν τα πυρά με αποτέλεσμα να υπήρξαν “παράπλευρες απώλειες”. Η Αστυνομία του Ορλάντο αναγνωρίζει το ενδεχόμενο να σκότωσε μερικούς από τους ανθρώπους που νόμιζαν ότι μόλις είχαν σωθεί.
"Αναγνωρίζω ότι η πιθανότητα αυτή είναι μέρος της έρευνάς μας" ξεκαθάρισε ο αρχηγός της αστυνομίας του Ορλάντο μιλώντας στον τοπικό σταθμό WFAA. "Αλλά όταν οι αστυνομικοί μας των SWAT, οχτώ με εννιά, άνοιξαν πυρ έβλεπαν έναν τσιμεντένιο τοίχο, και βάλλονταν από σφαίρες" πρόσθεσε ο Μίνα.
Ακόμη και οι καλύτερες ειδικές δυνάμεις σε αστυνομικά καθήκοντα, τα SWAT στις ΗΠΑ κάνουν λάθη και την πληρώνουν οι πολίτες. 


Share on Google Plus

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ:
Tο xanianews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.