Επιχείριση της Europol στο αεροδρόμιο Χανίων | Συλλήψεις για απάτες


Επιχείριση της Europol στο αεροδρόμιο Χανίων | Συλλήψεις για απάτες
Διεθνής αστυνομική επιχείρηση για την αντιμετώπιση των απατών στον τομέα των αερομεταφορών, η οποία εντάχθηκε και στο πλαίσιο στήριξης εκ μέρους της Europol, της ασφαλούς διεξαγωγής του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος «UEFA 2016», πραγματοποιήθηκε το διήμερο 15 και 16 Ιουνίου 2016 σε διάφορα αεροδρόμια της Ελλάδας ανάμεσά τους αυτά των Χανίων και του Ηρακλείου.
Η επιχείρηση, που έφερε την κωδική ονομασία “CICONIA ALBA”, υλοποιήθηκε υπό τον συντονισμό της Europol, από πέντε διαφορετικά συντονιστικά κέντρα και είχε σημαντικά αποτελέσματα, καθώς συνελήφθησαν 140 άτομα που κινούνταν (ή προωθούσαν σε άλλους) με αεροπορικά εισιτήρια, τα οποία εξέδιδαν με στοιχεία πιστωτικών καρτών που είχαν υποκλέψει, εν αγνοία προφανώς των νόμιμων κατόχων.
Τρεις αλλοδαποί συνελήφθησαν σχετικά από την Ελληνική Αστυνομία στον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος» και στους Κρατικούς Αερολιμένες Ηρακλείου «Ν. Καζαντζάκης» και Ρόδου «Διαγόρας».
Όπως πρόεκυψε, τα αεροπορικά εισιτήρια των τριών συλληφθέντων, είχαν εκδοθεί με χρήση πιστωτικών καρτών, με υποκλαπέντα στοιχεία. Για τον ίδιο λόγο σχηματίστηκε και δικογραφία τακτικής διαδικασίας σε βάρος ενός ακόμη αλλοδαπού ατόμου.
Επιπλέον, στο πλαίσιο της επιχείρησης εξιχνιάστηκε υπόθεση που αφορούσε δράση αλλοδαπού, ο οποίος με τον ίδιο τρόπο εξέδιδε αεροπορικά εισιτήρια, με σκοπό την παράνομη διακίνηση επιβατών μεταξύ χωρών Ευρώπης και Αφρικής.
Για την υπόθεση αυτή, σχηματίστηκε δικογραφία η οποία θα υποβληθεί στον αρμόδιο εισαγγελέα.
Σε εθνικό επίπεδο, η δράση πραγματοποιήθηκε υπό τον συντονισμό και εποπτεία της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, σε συνεργασία με τις αστυνομικές αρχές από τους αερολιμένες «Ελ. Βενιζέλος» στην Αθήνα, «Μακεδονία» στη Θεσσαλονίκη, «Ιωάννης Δασκαλογιάννης» στα Χανιά, «Ν. Καζαντζάκης» στο Ηράκλειο, «Ιωάννης Καποδίστριας» στην Κέρκυρα, «Καπετάν Βασ. Κωνσταντακόπουλος» στη Καλαμάτα, «Διαγόρας» στη Ρόδο και των Κρατικών Αερολιμένων Σαντορίνης και Μυκόνου.
ekriti.gr
Share on Google Plus

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ:
Tο xanianews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.