Άμεσες οι συνέπειες του Brexit στην Κρήτη και διαβάστε γιατί

Μεγάλο πλήγμα και για τον τουρισμό της Κρήτης αποτελεί η έξοδος….
της Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση όπως αποφάσισαν οι πολίτες του Ηνωμένου Βασιλείου.
Είναι γνωστό ότι οι Βρετανοί είναι οι δεύτεροι σε αριθμό τουριστών – μετά τους Γερμανούς – που επιλέγουν Κρήτη. Ωστόσο, μετά το brexit τα πράγματα φαίνεται ότι θα δυσκολέψουν κατά πολύ.
«Ο πρώτος τομέας που θα επηρεαστεί από το brexit είναι ο τουρισμός», αναφέρει σε δηλώσεις του στο cretapost, ο πρόεδρος του Συνδέσμου Τουριστικών Πρακτόρων, Μιχάλης Βλαντάκης και συνεχίζει: «Η πτώση της στερλίνας θα έχει άμεσες επιπτώσεις καθώς αυτομάτως όλες οι χώρες της ευρωζώνης θα γίνουν πολύ ακριβές για τους Βρετανούς τουρίστες. Ανάμεσα στις χώρες αυτές και η Ελλάδα με την Κρήτη – που προσελκύει παραδοσιακάν τους Βρετανούς τουρίστες – να αντιμετωπίζει μεγάλο πρόβλημα».
Όπως ξεκαθαρίζει ο κ. Βλαντάκης δεν θα υπάρξει κανένα πρόβλημα για τα πακέτα που ήδη έχουν κλειστεί από τους Βρετανούς για τον Ιούλιο και τον Αύγουστο.
Share on Google Plus

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ:
Tο xanianews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.