Στάχτη εκατοντάδες στρέμματα δάσους στην Κίσσαμο

Υπό έλεγχο έχει τεθεί η μεγάλη φωτιά στην περιοχή Λαρδά του Δήμου Κισσάμου στα Χανιά, που εκδηλώθηκε το μεσημέρι της Δευτέρας και καίει δασική έκταση.
Η μεγάλη φωτιά, που ξέσπασε, όταν γεωργός άναψε φωτιά για να κάψει ξερόκλαδα σε χωράφι του, καλά κρατεί, παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες που καταβάλλουν οι πυροσβεστικές δυνάμεις, που επιχειρούν από την πρώτη στιγμή στην περιοχή.
Την πρώτη ημέρα το έργο της κατάσβεσης είχαν αναλάβει 16 πυροσβέστες με επτά οχήματα, αλλά λόγω των ισχυρών νότιων ανέμων και του δύσβατου της περιοχής, η πύρινη λαίλαπα επεκτάθηκε αρκετά γρήγορα σε μεγάλη ακτίνα.
Αρχικά η φωτιά έκαιγε καλλιέργειες, αλλά στη συνέχεια επεκτάθηκε σε δασική έκταση.
Αυτήν την ώρα στην περιοχή παραμένουν οκτώ άνδρες με τρία οχήματα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, ενώ μέχρι τώρα, η φωτιά έχει αφήσει πίσω της 180 στρέμματα δάσους και 20 στρέμματα γεωργικής έκτασης αποτεφρωμένα.

Share on Google Plus

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ:
Tο xanianews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.