Παραβίασαν το χώρο του ραντάρ στο αεροδρόμιο Ηρακλείου και κατέστρεψαν τις κάμερες

Πλήθος ερωτηματικών αλλά και ανησυχία προκαλεί η διαπίστωση ότι δράστες παραβίασαν  τον χώρο του ραντάρ της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας, στα Δύο Αοράκια Ηρακλείου.
 
Το συγκεκριμένο ραντάρ καλύπτει τον εναέριο χώρο από την Μήλο και κάτω και είναι αυτονόητο ότι η λειτουργία του είναι ιδιαιτέρως κρίσιμη για την ασφάλεια των πτήσεων.
Τα δεδομένα είναι ότι το προστατευτικό συρματόπλεγμα είχε παραβιαστεί και οι κάμερες ασφαλείας βρέθηκαν κατεστραμμένες. Από την αυτοψία που έκαναν οι υπάλληλοι της τεχνικής υπηρεσίας δεν διαπιστώθηκε να λείπει κάτι.
 
Αυτό που ανησυχεί περισσότερο είναι το κίνητρο των δραστών να ήταν η δολιοφθορά.
Η υπόθεση είναι αρκετά περίεργη και ήδη διερευνάται με πολύ προσοχή από τις Αρχές που αξιολογεί και κάποιες μαρτυρίες για ύποπτες κινήσεις ατόμων στην περιοχή. Το βέβαιο είναι ότι όσοι εισήλθαν στον συγκεκριμένο απαγορευμένο χώρο, εξέθεσαν τους εαυτούς τους σε μεγάλο κίνδυνο λόγω της μεγάλης ακτινοβολίας που υπάρχει. 
pronews
Share on Google Plus

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ:
Tο xanianews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.