Στο παρά ένα,οι τάφοι των Βενιζέλων στον Δήμο Χανίων

Λίγο πριν δημοσιευθεί σε ΦΕΚ η παραχώρηση των ακινήτων του ΕΟΤ στο Υπερταμείο
Στην κυριολεξία στο παρα ένα και λίγο πριν δημοσιευθεί στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης η τροπολογία για την μεταβίβαση των ακινήτων του ΕΟΤ στο νέο "Υπερταμείο" ολοκληρώθηκε η μετεγγραφή του κινήτων του Τάφων των Βενιζέλων στον Δήμο Χανίων.
Συγκεκριμένα σε ανακοίνωση του Δήμου Χανίων αναγράφονται τα εξής:
«Είναι γνωστό ότι με το αρ. 36 του ν. 4049/2012 παραχωρήθηκε στο Δήμο Χανίων η κυριότητα της έκτασης των «Τάφων των Βενιζέλων». Οι όποιες τεχνικές εκκρεμότητες υπήρχαν σχετικά με την μετεγγραφή της έκτασης έχουν ήδη τακτοποιηθεί με ενέργειες του Δημάρχου Χανίων κ. Τάσου Βάμβουκα και των αρμόδιων υπηρεσιών του Δήμου. 
Αυτό κατέστη άμεσα δυνατόν λόγω και της ύπαρξης του μητρώου ακίνητης περιουσίας του Δήμου Χανίων το οποίο ολοκληρώθηκε πρόσφατα από την παρούσα δημοτική αρχή».  
Σύμφωνα με πληροφορίες η διαδικασία μετεγγραφής του ακινήτου ξεκίνησε την προηγούμενη Παρασκευή και ολοκληρώθηκε σήμερα, οπότε το εν λόγω ακίνητο ανήκει πλέον στον Δήμο Χανίων.
Να σημειωθεί πως σύμφωνα με νομικούς κύκλους, εαν αυτή η διαδικασία δεν είχε ολοκληρωθεί πριν την δημοσίευση στο ΦΕΚ της τροπολογίας για το νέο "Υπερταμείο" τότε σε αυτό θα μεταβιβαζόταν και το ακίνητο των Τάφων των Βενιζέλων, (αφού τυπικά ανήκε στην ΕΤΑΔ) κάτι που τελικά αποφεύχθηκε, έστω και την τελευταία στιγμή. 
flashnews.
Share on Google Plus

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ:
Tο xanianews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.