ΜΕΣΑ ΣΤΟΝ ΕΠΟΜΕΝΟ ΧΡΟΝΟ Η ΔΙΑΝΟΜΗ ΤΩΝ ΟΙΚΟΠΕΔΩΝ ΣΤΟΥΣ ΠΟΛΛΥΤΕΚΝΟΥΣ ΧΑΝΙΩΝ

Tην διαβεβαίωση οτι εντός 6 -9 μηνών θα γίνει η παραχώρηση των οικοπέδων στους δικαιούχους εδωσαν σήμερα στο .xanianews.gr oι εκπρόσωποι του συλλόγου των ΠΟΛΥΤΕΚΝΩΝ ΧΑΝΙΩΝ ΗΔΗ ΦΤΆΝΟΥΜΕ ΣΤΟ ΤΕΛΙΚΌ ΣΤΆΔΙΟ
Μετά την έκδοση  της βεβαίωσης του άρθρου 24 του Ν. 2508/97, λάβαμε από το ΥΠΕΚΑ (μετά την υποβολή σχετικού φακέλου), την Προέγκριση του Ρυμοτομικού Σχεδίου και του Πολεοδομικού Κανονισμού. Με βάσει το σχέδιο αυτό συντάχθηκε η Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων που κατέληξε στην έκδοση ΑΕΠΟ..
Ο φάκελος της Πολεοδομικής μελέτης υποβλήθηκε στη Δ/νση Πολεοδομικού σχεδιασμού του ΥΠΕΚΑ. Στη συνέχεια διαβιβάστηκε από το ΥΠΕΚΑ στο Δήμο Χανίων για ανάρτηση και γνωμοδότηση. Ακολούθησε η διαδικασία του Δήμου, που είχε διάφορα στάδια και ο φάκελλος στάλθηκε πίσω στο ΥΠΕΚΑ.
Το χρονικό των ενεργειών του τελευταίου έτους σχετικά με την έγκριση της Πολεοδομικής μελέτης, συνοψίζεται στον πίνακα που ακολουθεί όπου φαίνεται αναλυτικά και η διαδικασία που έγινε για την γνωμοδότηση του Δήμου:
ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ
ΑΡ. ΠΡΩΤ,
ΕΝΕΡΓΕΙΑ
18-3-14
ΕΥΠΕ 171553
Απόφαση Έγκρισης Περιβαλλοντικών Όρων (ΑΔΑ: ΒΙΞΒΟ-Θ71)
22-7-14
Δ/νση Πολεοδομικού σχεδιασμού 3604
Υποβολή Πολεοδομικής Μελέτης (ΠΜ)
22-8-14
Δ/νση Πολεοδομικού σχεδιασμού 36044
Διαβίβαση της ΠΜ στον Δήμο Χανίων
8-9-14
Δήμος Χανίων 69348
Άφιξη της ΠΜ στο Δήμο Χανίων
8-9-14
Δήμος Χανίων 9302
Διαβίβαση της ΠΜ στη Δ/νση Τεχνικών Υπηρεσιών (ΔΤΥ) και στην Υπηρεσία Δόμησης (ΥΔΟΜ) του Δήμου Χανίων
12-11-14
Ανάρτηση της ΠΜ για 15 ημέρες για δημοσιοποίηση με ενημέρωση του κοινού από τον τοπικό τύπο
26-1-2015
Επιτροπή Ποιότητας Ζωής 2152
Γνωμοδότηση της Επιτροπής Ποιότητα Ζωής του Δήμου Χανίων (συνεδρίαση 23-1-15)
30-1-15
Απόφαση Δημοτικού Συμβουλίου 46/30-1-15
Γνωμοδότηση Δημοτικού Συμβουλίου (ΑΔΑ: ΩΒΘ1ΩΗ5-ΩΥΓ)
10-3-15
Δήμος Χανίων 9302/2014
Αποστολή της ΠΜ πίσω στη Δ/νση Πολεοδομικού σχεδιασμού (αρ. διεκπεραίωσης 1132/10-3-15)
Το επόμενο στάδιο είναι η έγκριση από το Κεντρικό Συμβούλιο Πολεοδομικών Θεμάτων και Αμφισβητήσεων (ΚΣΥΠΟΘΑ). Την εισηγητική έκθεση θα συντάξει υπάλληλος του Υπουργείου που έχει χρεωθεί το θέμα, με βάσει την Πολεοδομική Μελέτη που υποβάλαμε.
Μετά την εξέταση του θέματος από το ΚΣΥΠΟΘΑ θα πρέπει να έχει εκδοθεί και η επαναχορήγηση της βεβαίωσης του άρθρου 24 παρ. 6 του Ν. 1508/97 που απαιτείται επειδή παρήλθε τριετία από την έκδοση της αρχικής. Η επανα-χορήγηση συντάσσεται από τον ίδιο υπάλληλο και υπογράφεται από τον Διευθυντή. Όλα τα απαιτούμενα στοιχεία, δηλαδή επικαιροποιημένα έγγραφα των τριών αρμοδίων Εφορειών Αρχαιοτήτων και επανασυνταγμένο συνοδευτικό σχέδιο σύμφωνα με τις νεώτερες  προδιαγραφές, έχουν υποβληθεί.
        Ασφαλής πρόβλεψη για το μέλλον δεν είναι δυνατόν να γίνει. Με βάσει όμως λογικά πλαίσια και την μέχρι τώρα εμπειρία  της αρμοδίου μηχανικού που έχει αναλάβει την σύνταξη της Πολεοδομικής μελέτης, εκτιμάται ότι το θέμα μπορεί να εξελιχθεί ως εξής:
        α. Σύσταση ΚΣΥΠΟΘΑ πριν από το Πάσχα, Επειδή έχει δημιουργηθεί μεγάλη “ουρά” μπορεί ο φάκελός μας να μην συζητηθεί στην πρώτη συνεδρίαση αλλά στη δεύτερη.
        β. Εφόσον έχουμε μαζέψει τα χρήματα και δεν καθυστερήσουμε την πληρωμή στο Π.Τ., σε λιγότερο από ένα μήνα θα έχει φθάσει στο Υπουργείο ή βεβαίωση ότι έχουμε πληρώσει.
        γ. Στη συνέχει ο φάκελος θα διαβιβαστεί στο νομικό τμήμα για να γίνει το σχέδιο του Προεδρικού Διατάγματος που θα υπογράψει ο Υπουργός. Θεωρούμε ότι απαιτούνται δύο εβδομάδες για να κατέβει ο φάκελος και 5-6 μήνες για να συνταχθεί το κείμενο (περίπου μέχρι τέλος Ιανουαρίου 2016)
        δ. Ακολουθεί η διαβίβαση του φακέλου στο Συμβούλιο Επικρατείας, ο έλεγχος από αυτό, δεύτερη υπογραφή από τον Υπουργό και η αποστολή της έγκρισης στο ΦΕΚ για δημοσίευση. Για τη διαδικασία αυτή, από όσα μαθαίνουμε από αρμόδιους υπαλλήλους του Υπουργείου, απαιτείται διάστημα 6-9 μηνών.

        Μετά τη δημοσίευση στο ΦΕΚ θα ακολουθήσει η διαδικασία για τα έργα υποδομής (σύνταξη μελέτης έργων υποδομής, έγκρισή  από την πολεοδομία του Δήμου Χανίων και εκτέλεση των έργων αυτών)
.polyteknoi-chania.gr/
Share on Google Plus

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ:
Tο xanianews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.