Αυξάνεται η παραβατικότητα των προσφύγων στα νησιά: Εγκλωβίστηκαν, τελείωσαν τα λεφτά τους, κλέβουν

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: EUROKINISSI
Αυξημένη παραβατικότητα διαπιστώνεται τον τελευταίο καιρό από εγκλωβισμένους στα νησιά του βορείου Αιγαίου μετανάστες και πρόσφυγες.


Οι πρόσφυγες είτε ψάχνουν, αγωνιωδώς, τρόπο να φύγουν προς την Αθήνα είτε τους έχουν τελειώσει τα χρήματα και κλέβουν για να επιβιώσουν.

Στο αεροδρόμιο της Χίου, συνελήφθησαν, από αστυνομικούς της υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Χίου, δύο υπήκοοι Συρίας. Κατά τον καθιερωμένο από τους αστυνομικούς έλεγχο των επιβατών πτήσης με προορισμό την Αθήνα, οι δύο αλλοδαποί επέδειξαν ταυτότητες ρουμανικών αρχών, οι οποίες όπως διακριβώθηκε, ήταν πλαστές.

Στη Σάμο, συνελήφθησαν από αστυνομικούς, δύο υπήκοοι Συρίας ηλικίας 43 και 48 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για το αδίκημα της παραμέλησης εποπτείας ανηλίκων. Όπως διαπιστώθηκε, τρεις ανήλικοι υπήκοοι Συρίας, παιδιά των συλληφθέντων, προσπάθησαν να αφαιρέσουν διάφορα αλκοολούχα ποτά και αναψυκτικά, από κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος στο Βαθύ της Σάμου, χωρίς ωστόσο να το καταφέρουν καθώς έγιναν αντιληπτοί και τράπηκαν σε φυγή.

Τέλος και πάλι στη Σάμο, συνελήφθησαν από αστυνομικούς της υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Σάμου, τρείς υπήκοοι Συρίας, ηλικίας 20, 31 και 35 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για κλοπή. Όπως διαπιστώθηκε αφαίρεσαν από κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος, διάφορα οινοπνευματώδη ποτά και αναψυκτικά.


Συνεχίζονται οι αφίξεις προσφύγων


Συνολικά 121 μετανάστες και πρόσφυγες έφτασαν στα νησιά του βορείου Αιγαίου το τελευταίο τριήμερο. Συγκεκριμένα από το πρωί του Σαββάτου και μέχρι σήμερα Τρίτη στις 9.00 το πρωί στη Λέσβο αποβιβάστηκαν 29 άτομα, στη Χίο 51 και στη Σάμο 41.
Σήμερα το πρωί στη Λέσβο βρισκόταν εγκλωβισμένοι 2.904 πρόσφυγες και μετανάστες -σε εφαρμογή της συμφωνία Ευρωπαϊκής Ένωσης-Τουρκίας. Στη Χίο βρίσκονται 2.596 και στη Σάμο 1.182. Συνολικά στα νησιά βρισκόταν 6.682 άτομα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Share on Google Plus

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ:
Tο xanianews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.