Σμήνη από ακρίδες έχουν εμφανιστεί στην Κρήτη!!!!

ΗΡΗ6789
Σμήνη από ακρίδες έχουν εμφανιστεί στην ευρύτερη περιοχή της Πόμπιας και συγκεκριμένα στο δρόμο από αυτήν προς τα Πηγαϊδάκια και την Ιερά Μονή Απεζανών, 
Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Τοπικής Κοινότητας, τον κ. Φουστανάκη, το πρόβλημα ευτυχώς, αν και υπαρκτό, δεν είναι μεγάλο καθώς στο σημείο όπου έχουν εμφανιστεί οι ακρίδες δεν υπάρχουν καλλιεργήσιμες εκτάσεις.
Αν και δεν έχουν καταγραφεί ζημιές σε χωράφια και καλλιέργειες, εντούτοις όπως μπορεί να αντιληφθεί κανείς οι κάτοικοι ανησυχούν. Άλλωστε δεν είναι και ότι πιο συνηθισμένο να βλέπεις μπροστά σου να περνάνε ολόκληρα σμήνη από ακρίδες…
Τρώνε τα πάντα Όπως εξηγούν οι επιστήμονες οι ακρίδες είναι έντομα πολυφάγα. Μπορούν να διατραφούν με αυτοφυή και καλλιεργούμενα φυτά όπως τα σιτηρά, τα ψυχανθή, το βαμβάκι, η πατάτα, καθώς και πολλά κηπευτικά και οπωροφόρα δένδρα.
Έχουν αναφερθεί πολλές φορές στο παρελθόν προβλήματα από το συγκεκριμένο είδος στην Ελλάδα αλλά και σε άλλες χώρες της Ευρώπης, της Ασίας και της Βόρειας Αφρικής.
Αυτό που υπογραμμίζεται είναι πως ένα σμήνος ακρίδων μπορεί να φτάσει και τα 1.500 χλμ. σε μήκος, αποτελούμενο από 50 δισεκατομμύρια έντομα και το βάρος του να φτάνει τους 100.000 τόνους. Η ακρίδα μπορεί να φάει κάθε μέρα όσο το βάρος του σώματός της και να κάνει γενικά μεγάλες ζημιές, ενώ δεν χωρά αμφιβολία πως οι ιδιαίτερες καιρικές συνθήκες ευνόησαν την έξαρση αυτού του φαινομένου.
Share on Google Plus

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ:
Tο xanianews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.