Συνέντευξη του Γιώργου Σχοινοπλοκάκη

Ο Γιώργος Σχοινοπλοκάκης στα “Πρόσωπα” του parakritika.gr
Στην πρώτη συνέντευξη της στήλης “Πρόσωπα” του parakrtika.gr, ο Γιώργος Σχοινοπλοκάκης, δημοτικός σύμβουλος Χανίων, μιλά για την πολιτική κατάσταση στη χώρα, τη νέα Νέα Δημοκρατία του Κυριάκου Μητσοτάκη και τι συμβαίνει με το κόμμα στα Χανιά, την εικόνα που έχει για τα Χανιά, τον “έρωτά” του με την Αγία Μαρίνα, το “γολγοθά” του ελεύθερου επαγγελματία, αλλά και για τo ποδόσφαιρο και τις εκλογές στην ΕΠΣ Χανίων.
…η παρούσα δημοτική Αρχή δεν έχει να επιδείξει τίποτα το θετικό στα δύο χρόνια που διαχειρίζεται το Δήμο. Αντιθέτως, υπάρχουν πολλά κακώς κείμενα που έχουν αφήσει το “αποτύπωμά” τους στην τοπική κοινωνία.
  • Τελικά, που το πάει η κυβέρνηση κε Σχοινοπλοκάκη;
Το πάει για εκλογές! Σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα, όταν θα αρχίσουν να εφαρμόζονται τα μέτρα που επέλεξε η σημερινή κυβέρνηση να περάσει, με στόχο να πάρει τα 10,5 δις ευρώ, τότε θα υπάρχει ένα σαφές πρόβλημα που δε θα μπορεί να αντιμετωπίσει. Γιατί συγκρούεται με την ίδια την υπαρξιακή και πολιτική φιλοσοφία του ΣΥΡΙΖΑ. Συγκεκριμένα, τα εργασιακά που θα εφαρμοστούν από αρχές Σεπτεμβρίου και η λειτουργία του “κόφτη”, αφού οι εισπράξεις έχουν μείνει πολύ πίσω, λόγω του ότι υ αύξηση των φορολογικών συντελεστών έφερε το αντίθετο αποτέλεσμα.
  • Είναι νέα η Νέα Δημοκρατία του Κυριάκου Μητσοτάκη;
Είναι νέα Νέα Δημοκρατία, ένα κόμμα που χρειαζόταν να αλλάξει εδώ και χρόνια. Με ριζική ανανέωση, ξεκινώντας από τον αρχηγό. Θεωρώ ότι η Νεά Δημοκρατία γίνεται κομμάτι της κοινωνίας και αυτό θα φανεί ξεκάθαρα στις επερχόμενες εκλογές, όποτε και αν είναι αυτές, με την ανανέωση στα ψηφοδέλτια.
  • Τι γίνεται με το ψηφοδέλτιο των Χανίων;
Υπάρχει κινητικότητα στο θέμα της κατάρτισης του ψηφοδελτίου. Θεωρώ ότι θα επιλεγούν οι καταλληλότεροι και πιο ικανοί από τον Κυριάκο Μητσοτάκη, τον οποίο και εμπιστεύομαι.
  • Σα δημοτικός σύμβουλος, βλέπετε να “κινείται” κάτι στα Χανιά μας;
Δυστυχώς, η ανυπαρξία της νυν Δημοτικής Αρχής και η απαξίωση αυτής από την κοινωνία σήμερα -δυστυχώς για τα Χανιά μας- έχει δημιουργήσει κινητικότητα σε σύντομο χρονικό διάστημα της θητείας της. Πραγματικά, η παρούσα δημοτική Αρχή δεν έχει να επιδείξει τίποτα το θετικό στα δύο χρόνια που διαχειρίζεται το Δήμο. Αντιθέτως, υπάρχουν πολλά κακώς κείμενα που έχουν αφήσει το “αποτύπωμά” τους στην τοπική κοινωνία.
  • Ερωτευμένος πάντα με την Αγία Μαρίνα;
Πάντα… Ήταν επιλογή μου να επιστρέψω μετά τις σπουδές μου και προσπαθώ να προσφέρω ότι περισσότερο μπορώ στον τόπο που γεννήθηκα και… αγαπώ, όπως είπατε. Υπάρχει μία ιδιαίτερη σχέση ανάμεσα στο Γιώργο Σχοινοπλοκάκη και την Αγία Μαρίνα. Καλά το χαρακτηρίσατε… ερωτική!
  • Είσαστε ελεύθερος επαγγελματίας. Βιώνετε, όπως λένε σχεδόν όλοι, ένα “γολγοθά”;
Δυστυχώς, όχι σχεδόν, αλλά όλοι όσοι ασχολούμαστε και παράγουμε στην κοινωνία, έχουμε γίνει τα εύκολα θύματα στις μεθοδευμένες διαδικασίες της παρούσας κυβέρνησης, που αποσκοπεί στην πλήρη καταρράκωση των ελευθέρων επαγγελματιών και κυρίως των επιστημονικών επαγγελμάτων. Άνθρωποι νοικοκύρηδες έχουν βρεθεί σε πρωτόγνωρες καταστάσεις να μη μπορούν να ανταπεξέλθουν ούτε καν στις τρέχουσες υποχρεώσεις. Μοναδικός στόχος αυτής της διαδικασίας είναι να μη θιχτεί η ιερή αγελάδα του ΣΥΡΙΖΑ, με συνέπεια να υπάρχει πλήρης αφαίμαξη της παραγωγικής τάξης.
  • Πάμε λίγο να παίξουμε μπάλα. Είσαστε πρόεδρος του Δ.Σ. του Γρανίτη. Τι γίνεται με τις εκλογές στην ΕΠΣ Χανίων; Ένταση, διάλογοι, αντιπαραθέσεις… Αυτό είναι το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο;
Σίγουρα δεν είναι αυτό το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο των Χανίων, που όλοι αγαπάμε και θέλουμε! Καταλαβαίνω ότι όλοι θέλουν να προσφέρουν, όμως -ίσως- ορισμένοι να επιλέγουν λάθος τρόπο. Το ποδόσφαιρο στα Χανιά θεωρώ ότι τα τελευταία χρόνια έχει αναβαθμιστεί. Αυτό οφείλεται κυρίως στη συμμετοχή νέων ανθρώπων με όρεξη και διάθεση να δουλέψουν στα σωματεία. Πιστεύω ότι όποιος και να κερδίσει τις εκλογές στην ΕΠΣ Χανίων θα παράξει έργο, γιατί ήδη υπάρχει μία σταθερή και ισχυρή βάση.
  • Ποιες είναι οι πέντε λέξεις που χαρακτηρίζουν το Γιώργο Σχοινοπλοκάκη;
  1. Επιμονή
  2. Δυναμισμός
  3. Προσφορά
  4. Συλλογικότητα
  5. Οικογένεια
  6. /
Share on Google Plus

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ:
Tο xanianews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.