Πνίγουν την Πλ. Αμερικής ναρκωτικά και πορνεία

Στα όριά τους έχουν οδηγηθεί οι κάτοικοι και οι επαγγελματίες της πλατείας Αμερικής και της ευρύτερης περιοχής πέριξ αυτής από τα συνεχώς αυξανόμενα κρούσματα παραβατικότητας στα οποία καθημερινά γίνονται μάρτυρες. Με ανοιχτή και σε ιδιαίτερα αγωνιώδη τόνο επιστολή τους προς τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Νίκο Τόσκα τα μέλη του Συλλόγου Ε.ΠΟΙ.ΖΩ (Επιδιώκω Ποιότητα Ζωής), που συστήθηκε το 2011 και μάχεται για τη βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης στην πολύπαθη γειτονιά της Αθήνας, επισημαίνουν ότι «η διευρυμένη εγκληματικότητα και η διακίνηση ναρκωτικών στην περιοχή υποβαθμίζουν τη ζωή μας». Μάλιστα, όπως σημειώνουν, αυτή
δεν είναι η πρώτη φορά που απευθύνουν έκκληση στους φορείς της Πολιτείας προκειμένου να σκύψουν πάνω από τα προβλήματα της ιστορικής συνοικίας της πρωτεύουσας. «Το πρόβλημα της διακίνησης ναρκωτικών έχει φτάσει στο απόγειό του. Εκτός από τα στέκια και τα διάφορα μαγαζιά, τα οποία έχουν κατακλύσει την περιοχή, η 6η Δημοτική Κοινότητα και ιδιαίτερα η πλατεία Αμερικής και οι παράδρομοί της έχουν γίνει μια ανοιχτή αγορά ναρκωτικών. Από το πρωί έως αργά το βράδυ ναρκωτικά αλλάζουν χέρια. Εμποροι και χρήστες βρίσκονται παντού, στους δρόμους, στις πλατείες, στις εισόδους των πολυκατοικιών, έφτασαν ακόμα και στα σχολεία, με τους γονείς να βρίσκονται σε απελπιστική κατάσταση» καταγγέλλουν οι κάτοικοι.

 Η χαριστική βολή
 Την ίδια στιγμή, η υπαίθρια και ανεξέλεγκτη πορνεία εξαπλώνεται με αντίστοιχα γοργό ρυθμό και τη χαριστική βολή στην ιδιαίτερα βεβαρημένη κατάσταση της περιοχής δίνει, όπως λένε οι ίδιοι, η «παντελής και κραυγαλέα έλλειψη αστυνόμευσης». Καταλήγοντας στην επιστολή τους, κάτοικοι και επαγγελματίες της πλατείας Αμερικής υπενθυμίζουν στον κ. Τόσκα ότι κάτοικος του 6ου διαμερίσματος του Δήμου Αθηναίων είναι και ο ίδιος ο πρωθυπουργός, ενώ ζητούν την προσωπική παρέμβασή του ώστε να εκλείψουν τα παραπάνω φαινόμενα.

 dimokratianews.gr
Share on Google Plus

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ:
Tο xanianews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.