ΑΠΟ ΣΤΙΓΜΗ ΣΕ ΣΤΙΓΜΗ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ ΝΑ ΕΚΡΑΓΕΙ ΓΝΩΣΤΟ ΗΦΑΙΣΤΕΙΟ

23232
Σύμφωνα με τον ηφαιστειολόγο Δρ. Páll Einarsson το Ισλανδικό ηφαίστειο Hekla φαίνεται έτοιμο να εκραγεί εφόσον έχουν καταγραφεί μεγάλη αύξηση της πίεσης στο εσωτερικό του βουνού και μάλιστα μεγαλύτερη από ότι ήταν την παραμονή της προηγούμενης του έκρηξης τον Φεβρουάριο 2000. Ο Δρ. Einarsson συμβουλεύει ανθρώπους και αεροπλάνα να το αποφεύγουν μέχρι νεωτέρας. «Η Χέκλα είναι σαφώς επικίνδυνη» είπε στο περιοδικό Vísir. «Αν δεν είμαστε προετοιμασμένοι, μπορεί να βρεθούμε μπροστά σε μεγάλη καταστροφή». Ο Δρ. Einarsson είπε επίσης πως σύμφωνα με πρόσφατες μετρήσεις έχει συσσωρευτεί μεγαλύτερη ποσότητα μάγματος από ότι είχε τις τελευταίες 2 του εκρήξεις.
olastifora.gr/

Το Ηφαίστειο Χέκλα έχει ύψος 1488 μέτρα και βρίσκεται 120 χλμ ανατολικά του Ρέικιαβικ. Έχει 20 καταγεγραμμένες εκρήξεις από τον αποικισμό της Ισλανδίας μέχρι σήμερα, ενώ από το 1970 μέχρι το 2000 έχει μια έκρηξη ανά 10 χρόνια περίπου.
Share on Google Plus

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ:
Tο xanianews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.