Κοριτσάκι 6 χρόνια μένει στο ΠΑΓΝΗ! κανένα ίδρυμα αποκατάστασης στην Ελλάδα δεν δέχεται


Επανέρχεται στη δημοσιότητα η δραματική ιστορία ενός 10χρονου – σήμερα – παιδιού που σε ηλικία 4 ετών μετά από τροχαίο έμεινε “φυτό” και σήμερα 6 χρόνια αργότερα, παραμένει στην Παιδιατρική Κλινική του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ηρακλείου, αφού κανένα ίδρυμα αποκατάστασης στην Ελλάδα δεν δέχεται να το αναλάβει

“Το νοσοκομείο δεν είναι “πάρκινγκ ψυχών” ούτε ίδρυμα. Χρόνια τώρα κάνουμε υπεράνθρωπες προσπάθειες να βοηθήσουμε αυτό το κοριτσάκι και να βρούμε μια λύση” λένε στην εφημερίδα Πατρίς, άνθρωποι που εργάζονται στο ΠΑΓΝΗ και ζουν καθημερινά το δράμα της Ελευθερίας που μοιάζει να μην έχει καμία επαφή με το περιβάλλον.

Τον δικό τους Γολγοθά ζουν ο παππούς και η γιαγιά του που βρίσκονται νυχτα μέρα στο νοσοκομείο στο θάλαμο όπου νοσηλεύεται προσπαθώντας να κάνουν ό,τι μπορούν για να το φροντίσουν, αφού η μητέρα του ζει και εργάζεται στην Αθήνα.

Όπως έχει γράψει και το Cretalive, το τροχαίο έγινε τον Οκτώβριο του 2010 στην περιοχή του Ν. Λασιθίου και δυστυχώς προκάλεσε στο παιδί βλάβες μη ανατρέψιμες. Το κοριτσάκι είναι κατάκοιτο, χρειάζεται αναπνευστήρα και συνεχή φροντίδα αφού δεν μπορεί να επικοινωνήσει.

Εδώ και χρόνια οι αρμόδιες υπηρεσίες του νοσοκομείου κάνουν συνεχείς προσπάθειες για να βρεθεί ένα ίδρυμα αποκατάστασης ώστε να μεταφερθεί εκεί,  οι οποίες όμως έχουν πέσει στο κενό αφού κανένα ίδρυμα σε όλη τη χώρα δεν δέχεται να αναλάβει τη νοσηλεία του.  Για την τραγική περίπτωσή του είναι ενήμερες οι εισαγγελικές αρχές και η ΔΥΠΕ Κρήτης.

Το νοσοκομείο του παρέχει εδώ και 6 χρόνια ένα δικό του δωμάτιο όπου δεν υπάρχουν άλλα παιδιά κι εκεί πηγαίνουν από πολύ νωρίς το πρωί έως αργά το βράδυ ο παππούς και η γιαγιά του για να βρίσκονται δίπλα του να το ταΐζουν και να το περιποιούνται.
.neatv.gr
Share on Google Plus

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ:
Tο xanianews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.