Δύο παραλίες των Χανίων μεταξύ των 10 πιο όμορφων ροζ παραλιών στον κόσμο


Στις 10 ομορφότερες ροζ παραλίες στον κόσμο κατατάσσει το Ελαφονήσι και τον Μπάλο της Κρήτης το ταξιδιωτικό site wonderslist.com.
Οι παραλίες αυτές δίνουν την εντύπωση ότι προέρχονται από τον κόσμο της Μπάρμπι, κι όμως είναι αληθινές, εξωτικές και γραφικές. Το ροζ χρώμα τους οφείλεται σε μικροσκοπικούς κόκκινους οργανισμούς, σε κομμάτια οστράκων και κομματια από νεκρούς ύφαλους.
Δείτε τις...10
Ελαφονήσι, Κρήτη
Το Ελαφονήσι είναι ένα ελληνικό νησί στα νότια της Κρήτης και είναι ένας από τους κρυμμένους θησαυρούς του κόσμου όσον αφορά την ομορφιά του. Ορισμένες εποχές του έτους μπορεί κανείς να περπατήσει μέχρι το Ελαφονήσι καθώς τα νερά είναι πολύ ρηχά. Η παραλία είναι εντυπωσιακή και καλύπτεται από ροζ αμμουδιά, η οποία αποτελεί ιδανικό μέρος για παιχνίδι για τα μικρά παιδιά.
9. Spiaggia Rosa of Budelli, Σαρδηνία
Το ιταλικό νησί Budelli βρίσκεται στο αρχιπέλαγος Maddalena της βόρειας Σαρδηνίας.Η διασημότερη παραλία του είναι η Spiaggia Rosa, η οποία πραγματικά είναι μια "Ροζ Παραλία". Είναι μία από τις πιο γραφικές στο είδος της.Μικροοργανισμοί διασκορπίζονται από τα κύμματα σε όλη την παραλία. Το ροζ χρώμα της αμμουδιάς ταιριάζει με το χρώμα των βράχων της περιοχής.
8. Pink Beach of Komodo – Ινδονησία
Το Komodo είναι ένα από τα 17.508 νησιά που αποτελούν την Ινδονησία και αποτελεί τμήμ του διάσημου Εθνικού Πάρκου Komodo.Εκτός από τη παγκόσμια φήμη του ως το οικοσύστημα μιας από τις μεγαλύτερες σαύρες στον κόσμο, της Komodo dragon, διαθέτει εντυπωσιακή ροζ αμμουδιά.Περιβάλλεται από ορεινούς βράχους και μέσα στο νερό υπάρχουν κοράλια.
7. Horseshoe Bay Beach – Βερμούδες
Οι Βερμούδες αποτελούν Βρετανικό Έδαφος στον Βόρειο Ατλαντικό, έξω από τις ακτές της Β. Αμερικής. Διαθέτουν μερικά εντυπωσιακά νησιά, και η διασημότερη παραλία είναι η Horseshoe Bay Beach. Είναι μια μεγάλη ροζ αμμουδιά, που παίρνει το χρώμα της από τα κομμάτια των κοραλιών και κοχυλιών που ξεβράζονται στην ξηρά από τα κύματα. Η παραλία διαθέτει τιρκουάζ νερά που καταλήγουν στον ωκεανό και είναι εξαιρετικό μέρος για πεζοπορία.
6. Pink Beach of Great Santa Cruz Island – Φιλιππίνες
Το νησί Great Santa Cruz βρισκεται στις Φιλιππίνες και είναι ξακουστό για τη ροζ παραλία του με την κοραλλοειδή αμμουδιά.Το νησί διαθέτει μία από τις σπανιότερες στον κόσμο ροζ παραλίες, που παίρνει τον χρωματισμό της από τα σπασμένα κόκκινα κοράλια που αναμειγνύονται με την άμμο.
5. Ροζ Παραλίες της Μπαρμπούντα - Καραϊβική
Η Μπαρμπούντα είναι ένα από το δίδυμο νησιών που βρίσκεται μεταξύ της Καραϊβικής και του Ατλαντικού Ωκεανού. Οι δυτικές ακτές της αποτελούνται από μια παραλία με κομμάτια από ροζ αμμουδιά, με την Ροζ Παραλία στα νοτιοδυτικά να είναι η πιο ξεχωριστή.  
4. Μπάλος, Κρήτη – Ελλάδα
Στο ακατοίκητο νησί της Γραμβούσας το οποίο βρισκεται ανικτά των ακτών της Κρήτης, βρίσκεται ο Μπάλος, ανάμεσα στο νησί και τις ακτές της Κρήτης. Η Λιμνοθάλασσα περιστοιχίζεται από μια παραλία με ρηχά και ζεστά νερά, που προσφέρει την απόλυτη αιθέρια εμπειρία. Τμήματα της παραλίας έχουν ιδιαίτερο ροζ χρωματισμό, που οφείλεται στα εκατομμύρια σπασμένα κοχύλια.
3. Tangsi Beach of Lombok – Ινδονησία
Το Lombok είναι νησί στην Ινδονησία και αποτελεί τμήμα των νησιών Lesser Sunda. Η παραλία του Tangsi, ή Ροζ Παραλία, ξεχωρίζει από τις υπόλοιπες σε όλο τον κόσμο. Το χρώμα της οφείλεται σε θραύσματα από κοραλλιογενεις ύφαλους. Είναι απομακρυσμένη περιοχή και δεν μαζεύει όσο κόσμο συγκεντρώνουν οι υπόλοιπες ροζ παραλίες σε όλο τον κόσμο, ενώ διαθέτει εντυπωσιακή πανοραμική θέα.
2. Bonaire Pink Beach – Dutch Caribbean Island
Το Bonaire στην Καραϊβική είναι ένα νησί στα Leeward Antilles, το ο οποίο μαζί με τα Aruba και Curaçao σχηματίζει τα νησιά ABC της Ν. Αμερικής. Είναι ένα από τα πιο γραφικά νησιά στον κόσμο, με τη ροζ παραλία να αποτελεί μέρος της γοητείας του. Η παραλία καλύπτεται από αμμουδιά σε όμορφη ροζ απόχρωση, που οφείλεται στα κονιορτοποιημένα κελύφη εκατομμυρίων φωτεινών ροζ κοχυλιών. Επίσης, ενδείκνυται για θαλάσσια σπορ.
1. Pink Beach of Harbor Island – Μπαχάμες
Το Harbour Island ανήκει διοικητικά στις Μπαχάμες στον Ατλαντικό Ωκεανό. Ξεχωρίζει για τα 3 μίλια ροζ παραλίας, ίσως τη διασημότερη ροζ στον κόσμο. Η παραλία καλύπτεται από αμμουδιά σε εκπληκτικό ροζ χρώμα, που οφείλεται σε όστρακα τα οποία είναι σε μεγάλη αυθονία.
tornosnews.gr
Share on Google Plus

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ:
Tο xanianews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.