(VIDEOS) Σφοδρές συγκρούσεις στην Βαρκελώνη με πυρπολημένα περιπολικά


Δεκάδες άνθρωποι τραυματίστηκαν κατά τη διάρκεια συγκρούσεων το βράδυ της Δευτέρας που κατά πληροφορίες ξέσπασαν μεταξύ ΜΑΤ και διαδηλωτών κατά τη διάρκεια
διαμαρτυρίας ενάντια στην έξωση πολιτών οι οποίοι είχαν κάνει κατάληψη σε κτίριο τράπεζας στην περιοχή Gracia της Βαρκελώνης.

Περίπου 2.000 διαδηλωτές πραγματοποιούσαν πορεία κατά μήκος της οδού Torrijos, οπού στην συνέχεια έκαναν την εμφάνιση τους οι δυνάμεις καταστολής προκειμένου να διαλύσουν το πλήθος.Τότε δεν άργησαν να ξεσπάσουν βίαιες συγκρούσεις με την αστυνομία να καταδιώκει τον κόσμο και να κάνει χρήση βίας με σφαίρες καουτσούκ και γκλόπς, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν αρκετοί διαδηλωτές.Οι διαδηλωτές από την πλευρά τους, ως απάντηση της βίας που δέχτηκαν,παρέδωσαν στις φλόγες περιπολικά και άλλα δημόσια οχήματα,ενώ παράλληλα έκαναν επιθέσεις σε τράπεζες της περιοχής  σπάζοντας τις βιτρίνες.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα κατά τη διάρκεια της βραδιάς έγιναν αρκετές συλλήψεις.

Η διαμαρτυρία προκλήθηκε όταν την προηγούμενη ημέρα πολίτες οι οποίοι αυτοαποκαλούνται « Η απαλλοτριωμένη Τράπεζα» και είχαν υπό κατάληψη το υποκατάστημα της τράπεζας Catalunya Caixa από το 2011 εκδιώχθηκαν βίαια από το κτίριο.











www.oparlapipas.
Share on Google Plus

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ:
Tο xanianews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.