Η Κρήτη του τότε... σήμερα! Συγκινητικό βίντεο

Η Κρήτη του τότε... σήμερα! Συγκινητικό βίντεο `ζωντανεύει` τις αξίες του νησιού

Ένα νοσταλγικό βίντεο, φτιαγμένο από τις αξίες που έχουν ποτίσει την κρητική γη, κάνει τις τελευταίες ώρες το γύρο του διαδικτύου. Μια παρέα Κρητικών, πέρασε μια μέρα στα Καπετανιανά Αστερουσιών, αναβιώνοντας τη ζωή όπως... παλιά!

Τότε που ήταν ζωντανές οι αξίες που "πλαστήκανε στην Κρήτη με αίμα και δοξάρι", όπως ο "σεβασμός", η "αγάπη", η "εμπιστοσύνη" και η "οικογένεια".
Εμπνευστής του βίντεο είναι ο Μάρκος Κοκολάκης, ο οποίος είναι δάσκαλος παραδοσιακών χορών. Ήθελε με τον τρόπο αυτό, να μάθουν οι νεότεροι άνθρωποι και να θυμηθούν οι παλαιότεροι πώς ήταν τα πράγματα παλιά.
"Είχα ανάγκη, σαν πατέρας, σαν Κρητικός, να δείξω πώς ήταν τα πράγματα τότε. Απλά αλλά πλούσια" δηλώνει ευχόμενος το βίντεο, που γυρίστηκε με την συμβολή αγαπημένων φίλων και συνεργατών, να "μιλήσει" στις καρδιές των ανθρώπων και να "αφυπνίσει" κόσμο.
Το βίντεο ξεκινά με μια μαντινάδα, που περιγράφει τα σημεία των... δικών μας καιρών: "Κρύος καιρός ο σημερινός, τη μοναξιά φυτεύει όμως την Κρήτη η ζεστασιά τσ'αγάπης διαφεντεύει".
Συνεχίζει με μια μαντινάδα για την παρέα των Κρητικών που ξορκίζουν αυτήν την... ασχήμια: "Όλοι μαζί εσμίξαμε και κάναμε παρέα όπως τα χρόνια τα παλιά, τα ξέγνοιαστα, τα ωραία".
flashnews.gr

Share on Google Plus

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ:
Tο xanianews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.