Απειλές από Ξηρό κατά της προέδρου του δικαστηρίου:

Eνταση, απειλές και επιθέσεις στο πρόσωπο της προέδρου του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων, στο εδώλιο του οποίου κάθονται ο Χριστόδουλος Ξηρός και τα μέλη των «Πυρήνων της Φωτιάς» για το σχέδιο «Γοργοπόταμος».
Σχέδιο που αφορούσε στην ανατίναξη μέρους του τοίχου των φυλακών Κορυδαλλού, με στόχο την απόδραση των καταδικασθέντων μελών της οργάνωσης.
Οι κατηγορούμενοι εξύβρισαν την πρόεδρο Ασημίνα Υφαντή, την απείλησαν και φέρονται να της πέταξαν πλαστικά διαχωριστικά. Μάλιστα σύμφωνα με τους παραβρισκόμενους φαίνεται να ακούστηκαν εκφράσεις που δεν μπορούν να ακούγονται μέσα σε αίθουσες δικαστηρίων, όπως «θα σε χώσουμε κάτω από τη γη.... δεν θα σε σώσουν ούτε δέκα μπάτσοι» κ.α
Η πρόεδρος φέρεται μάλιστα ότι έσκυψε κάτω από την έδρα για να αποφύγει τα «ιπτάμενα» αντικείμενα, ενώ ένας εκ των κατηγορουμένων κινήθηκε απειλητικά προς την έδρα για να «συγκρατηθεί» από τους παριστάμενους αστυνομικούς.
Η δίκη είχε ξεκινήσει πριν από 3 μήνες αλλά δεν έχει καταθέσει ούτε ένας μάρτυρας. Η ένταση υποβόσκει εδώ και καιρό, και ξεκίνησε όταν η πρόεδρος προσπάθησε να καταργήσει τους δικηγόρους υπεράσπισης οι οποίοι δεν είχαν άδεια από το Δικηγορικό Σύλλογο λόγω της αποχής και επιχείρησε να διορίσει άλλους, γεγονός μη αποδεκτό από τους κατηγορουμένους.

Share on Google Plus

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ:
Tο xanianews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.