ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΧΩΡΙΟ ΠΟΥ ΨΑΧΝΕΙ ΝΕΟΥΣ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ ΔΟΥΛΕΙΑ

b1829262045ce0c3da35063e55519001
Βρίσκεται στην Κρήτη και προσφέρει απλόχερα επαγγελματική αποκατάσταση!
Περίπου 5 χιλιόμετρα έξω από τα Χανιά, ανάμεσα στη Σούδα και την Τσικαλαριά, στα παλιά εργαστήρια κατασκευής τσικαλιών, βρίσκεται το Καλλιτεχνικό Χωριό της Κρήτης, Βερέκυνθος. Οι κάτοικοι του ζουν από την τέχνη τους και αναζητούν νέους χειροτέχνες να γεμίσουν τα 10 άδεια από τα 35 εργαστήρια του χωριού.
Ο Βερέκυνθος, σύμφωνα με τη μυθολογία, ήταν το βουνό όπου ζούσαν και λατρεύονταν οι Ιδαίοι Δάκτυλοι, γιοί του Δία και προστάτες των τεχνών που ήρθαν για να διδάξουν τις πανάρχαιες τέχνες της Μεταλλουργίας, της Κεραμικής, της Υαλουργίας και της Υφαντικής στους ανθρώπους.

Τα τελευταία, 15 χρόνια, στην περιοχή, λειτουργεί μία πρωτότυπη για τα ελληνικά δεδομένα κοινωνία καλλιτεχνών, οι οποίοι αναδεικνύουν τις τέχνες που είναι συνυφασμένες με τη ζωή και τον πολιτισμό του Κρητικού λαού.
Όπως αναφέρει σε σχετικό δημοσίευμα εφημερίδα, από τα 35 εργαστήρια του καλλιτεχνικού χωριού, τον τελευταίο καιρό, έχουν μείνει 10 κενά και οι κάτοικοι του χωριού, καλούν όσους ασχολούνται με τη χειροτεχνία, από κάθε γωνιά της Ελλάδας, να γεμίσουν ξανά αυτά τα εργαστήρια με τέχνη και ζωή.
Εκτός από την οικονομική και φιλόξενη διαμονή (κάθε εργαστήριο νοικιάζεται για 200-300 ευρώ και διαθέτει πατάρι-σπίτι για τον ενοικιαστή) αποτελεί και μία σημαντική επαγγελματική αποκατάσταση, αφού το καλλιτεχνικό χωριό αναλαμβάνει πρωτοβουλίες και εκδηλώσεις σε όλη την Ελλάδα.
Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι είχε αναλάβει την συνδιοργάνωση και τη διακόσμηση του ομαδικού γάμου που τέλεσαν ζευγάρια από την Κίνα στα Χανιά τον Απρίλιο, ενώ στα εργαστήρια παραδίδουν και μαθήματα της τέχνης τους, όπως της κεραμικής. Επίσης τα περισσότερα εργαστήρια συνεργάζονται με μεγάλα καταστήματα και πολυτελή ξενοδοχεία σε όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό, τα οποία προμηθεύουν με τις δημιουργίες τους.
Share on Google Plus

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ:
Tο xanianews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.