Οι 5 πλουσιότεροι Έλληνες εφοπλιστές Δείτε την αμύθητη περιουσία τους

Αποκάλυψη: Οι 5 πλουσιότεροι Έλληνες εφοπλιστές που κάνουν τους Γερμανούς να βλέπουν εφιάλτες! Δείτε την αμύθητη περιουσία τους
Μια σειρά στατιστικών στοιχείων για τον παγκόσμιο, τον ευρωπαϊκό αλλά και τον ελληνικό εμπορικό στόλο βλέπουν το φως της δημοσιότητας, τις τελευταίες ημέρες, ενόψει και της διεθνούς ναυτιλιακής έκθεσης «Ποσειδώνια» που πραγματοποιείται στην Αθήνα το διάστημα 6-10 Ιουνίου.Ιδιαίτερα ενδιαφέροντα είναι τα στοιχεία της Naftiliaki Greek Shipping Review, που δημοσιεύθηκαν στο SeaTrade και αφορούν στους Έλληνες εφοπλιστές. Η έρευνα συμπεραίνει ότι 72 εξ αυτών, με 2.774 πλοία ελέγχουν το 70% του στόλου με βάση υπολογισμού τον αριθμό των πλοίων και το 80% του tonnage.
ploio efoplistes
O Γιάννης Αγγελικούσης είναι ο μεγαλύτερος Έλληνας εφοπλιστής με 105 πλοία, χωρητικότητας 20,57 εκατ. dwt, ενώ η Αγγελική Φράγκου βρίσκεται την δεύτερη θέση με 167 πλοία, 16,7 εκατ. dwt.
Στην τρίτη θέση είναι ο Γιώργος Οικονόμου (Cardiff/TMS) με 95 πλοία, 12,13 εκατ. dwt και ακολουθεί ο Γιώργος Προκοπίου με 96 πλοία, 12,1 εκατ. dwt και την πεντάδα συμπληρώνει η Euronav Hellas με 48 πλοία, 11,47 εκατ. dwt.
Επίσης σύμφωνα -όπως αναφέρει το reporter.gr- με άλλη έκθεση των Clarkson’s, ο υπό ελληνική πλοιοκτησία στόλος όχι μόνο παραμένει πρώτος στην Ευρώπη και παγκοσμίως αλλά αυξήθηκε με ρυθμούς υψηλότερους των ανταγωνιστών του.
Σε σύγκριση με τις αρχές του 2014 μεγάλωσε κατά 31,9 εκατ. gt λόγω των νέων παραδόσεων νεότευκτων πλοίων και 24 εκατ. gt λόγω της έντονης δραστηριότητας στην αγορά second hand πλοίων. Η ανάπτυξη του ελληνόκτητου στόλου ισοδυναμεί με το 64,6% της συνολικής ευρωπαϊκής ανάπτυξης και 33,3% της παγκόσμιας επέκτασης του στόλου. Ο δεύτερος σε μέγεθος ευρωπαϊκός στόλος ο γερμανικός το ίδιο διάστημα μειώθηκε κατά 4,2 εκατ.
athensmagazine.gr
Share on Google Plus

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ:
Tο xanianews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.