30 Τούρκοι νεκροί και 27 τραυματίες από νέο κτύπημα του PKK ( φωτό)

Δεκάδες Τούρκοι στρατιώτες και αστυνομικοί σκοτώθηκαν σε διαφορετικές περιοχές  της χώρας σε συγκρούσεις των τελευταίων ωρών.
 
Συγκεκριμένα, τέσσερις Τούρκοι στρατιώτες σκοτώθηκαν και οκτώ τραυματίστηκαν καθώς οι Κούρδοι του PKK ανατίναξαν με εκρηκτικά στρατιωτικό όχημα την στιγμή που περνούσε την περιοχή Şemdinli στο ΝΑ προάστιο Χακάρι.
 
Η έκρηξη έγινε μεταξύ των χωριών Aktütün και Beyyurdu στα σύνορα με Ιράκ 70 χλμ από την πόλη Şemdinli.
 
Οι τραυματίες στρατιώτες μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο με ελικόπτερα ενώ ξεκίνησε μεγάλη επιχείρηση με αεροπορική υποστήριξη στην περιοχή.
 
Ταυτόχρονα οι Κούρδοι αναφέρουν ότι υπάρχουν πτώματα 21 Τούρκων αστυνομικών που τα κρύβει η στρατιωτική ηγεσία της  Άγκυρας στο στρατιωτικό νοσοκομείο στην 23η Μεραρχία  Στρατοχωροφυλακής.
 
Αυτοί είναι κυρίως αστυνομικοί που σκοτώθηκαν σε συγκρούσεις σε Bahçelievler, Yeni, Cumhuriyet και İsmetpaşa.
 
Σήμερα σκοτώθηκαν τέσσερις ακόμη στρατιώτες και εννέα τραυματίστηκαν σε δύο ξεχωριστές επιθέσεις από τους Κούρδους του PKK στην ΝΑ Τουρκία στις περιοχές Βαν και Μαρντίν.
 
Οι Τούρκοι στρατιώτες ενεπλάκησαν σε συγκρούσεις στον αυτοκινητόδρομο Gürpınar-Edremit στο Βαν. Αμέσως οι Τούρκοι έστειλαν ενισχύσεις στην περιοχή.
 
Τις απογευματινές ώρες ένας ακόμη στρατιώτης σκοτώθηκε μετά από..."ατύχημα" (έτσι λένε οι Τούρκοι) με το τεθωρακισμένο όχημά του.
 
Σε ξεχωριστή επίθεση στη Nusaybin οι Κούρδοι ενεργοποίησαν εκρηκτικό μηχανισμό στην περιοχή Yenişehir με αποτέλεσμα δέκα Τούρκους στρατιώτες τραυματίες, τρεις εκ των οποίων είναι σε κρίσιμη κατάσταση ενώ ένας κατέληξε.
 
Έτοιμος για κτύπημα στην Συρία είναι ο Ρ.Τ.Ερντογάν: Τεράστια αεροπορική δύναμη έχει μετασταθμεύσει στη βάση του Ντιγιαρμπακίρ, συνολικά 65 τουρκικά μαχητικά. H απόφαση φαίνεται να ελήφθη μετά και τις τελευταίες απώλειες Τούρκων στρατιωτών από τις επιθέσεις του PKK με συνολικά 30 νεκρούς και 27 τραυματίες.
 
Είκοσι πέντε μαχητικά F-16 και F-4E Terminator μεταστάθμευσαν στην 8η αεροπορική βάση του Ντιγιαρμπακίρ. Συνολικά η βάση φιλοξενεί 65 μαχητικά από τις βάσεις του Μπαλίκεσίρ, Εσκίσεχίρ, Μερζιφούντα και Μαλάτια με την τελευταία μεταστάθμευση να έχει γίνει πριν τρεις ημέρες.
 
Mε πτώματα Τούρκων στρατιωτών και αστυνομικών γέμισαν τα τουρκικά νοσοκομεία καθώς ο μέχρι τώρα απολογισμός είναι 30 νεκροί και 27 τραυματίες. Οι Κούρδοι του PKK παίρνουν εκδίκηση για το βομβαρδισμό των πόλεών τους με βόμβες φωσφόρου και την καταστροφή της πόλης Sirnak.
 
Τέλος, το Τουρκικό Γενικό Επιτελείο παραδέχτηκε σήμερα ότι οι Κούρδοι κατέρριψαν το ελικόπτερό τους με χρήση MANPAD....
 
Δείτε εικόνες 
 
 
 
 
www.pronews.gr/
Share on Google Plus

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ:
Tο xanianews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.