Ποια πρόσωπα αξιοποιούνται από την πρώτη μέρα

Οι "λοχαγοί" του Κυριάκου Μητσοτάκη - Κεντρική Εικόνα
Από την πρώτη κιόλας μέρα ο Κυριάκος Μητσοτάκης άρχισε την αναδιοργάνωση του κόμματος αξιοποιώντας πρόσωπα τα οποία αποτελούν προσωπικές του επιλογές. Ξεκινώντας από τον Νίκο Παπαθανάση, τον Μιχάλη Μπεκίρη και τον Νίκο Γεωργιάδη ο Κυριάκος Μητσοτάκης υλοποιεί αυτό που ανέφερε σε κάθε δημόσια τοποθέτησή του ότι φιλοδοξία του είναι να μετατρέψει τη Ν.Δ. από κόμμα-φέουδο σε κόμμα αρχών.
 Στην κατεύθυνση αυτή, οι στενοί συνεργάτες του έχουν διαμορφώσει μια λίστα για τα προς αξιοποίηση άτομα με τεχνοκράτες, επαγγελματίες, πανεπιστημιακούς και νέους επιχειρηματίες από όλη την Ελλάδα. «Ο Κυριάκος θα αξιοποιήσει ανθρώπους από την αγορά. Οχι από τον κομματικό σωλήνα. Στόχος του είναι να εφαρμόσει ένα σύστημα αξιολόγησης των βουλευτών και εκείνων που θα αναλάβουν ηγετικές θέσεις στο κομματικό οργανόγραμμα. Επίσης, σε καμία περίπτωση δεν θα μοιράσει οφίτσια ανάεσωκομματική ομάδα.
Θα αξιοποιήσει νέα πρόσωπα όπου το καθένα κριθεί ότι μπορεί να αντεπεξέλθει και να φέρει αποτέλεσμα», αναφέρει συνεργάτης του πρώην υπουργού που γνωρίζει τις διαβουλεύσεις στο επιτελείο του. Ωστόσο, αν οι ίδιοι το επιθυμούν, θα αξιοποιηθούν τόσο ο Β. Μεϊμαράκης όσο και οι Απ. Τζιτζικώστας και Α. Γεωργιάδης, προκειμένου να σταλεί μήνυμα ενότητας της κεντροδεξιάς παράταξης. Οχι όμως σε ρόλο αντιπροέδρων, καθώς ο νέος πρόεδρος έχει αφήσει ανοικτό το ενδεχόμενο να καταργήσει τις εν λόγω κομματικές θέσεις.
Βέβαια, κοντά του θα παραμείνει και θα αναβαθμιστεί η στενή επιτελική ομάδα του, αποτελούμενη από τους Μ. Λαζαρίδη και Θ. Νέζη.. Σύμφωνα με πληροφορίες, στο «γαλάζιο» οργανόγραμμα θα αξιοποιηθούν και στελέχη από την ΟΝΝΕΔ, όπως ο Ελπιδοφόρος Παπανικολόπουλος και ο πρόεδρος της Νεολαίας του ΕΛΚ, Κ. Κυρανάκης. Σημαίνοντα ρόλο αναμένεται να έχουν και οι πρώην υπουργοί Κ. Χατζηδάκης, Μ. Βορίδης και Μ. Βαρβιτσιώτης. Την ίδια ώρα, μέλη του επιτελείου του πρώην υπουργού αναφέρουν σε συζητήσεις τους ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι απρόβλεπτος.
«Γι’ αυτό μην αποκλείετε να αξιοποιηθούν σε θέσεις-κλειδιά και πρόσωπα από άλλους πολιτικούς χώρους, σηματοδοτώντας τη διεύρυνση του κόμματος», αναφέρουν χαρακτηριστικά. Στον κατάλογο των προς αξιοποίηση προσώπων στη Ν.Δ. του κ. Μητσοτάκη είναι, επίσης, οι βουλευτές Αννα-Μισέλ Ασημακοπούλου και Χρίστος Δήμας, ο οποίος μετά τον πρώτο γύρο κράτησε ουδέτερη στάση.
parapolitika
Share on Google Plus

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ:
Tο xanianews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.