: Το 2015 οι αρχές κατάσχεσαν 200.000 ευρώ από αιτούντες άσυλο

CBD7382FC60AEF26F76DB95C74D318E0.jpgΣήμερα η ελβετική κυβέρνηση σε επίσημη τοποθέτησή της υπεραμύνθηκε του νομικού πλαισίου της χώρας αναφορικά με τους αιτούντες άσυλο.
Μετά το «σάλο» που προκάλεσε η απόφαση της Δανίας να μεταβάλει τη νομοθεσία της και να συμπεριλάβει διάταξη σύμφωνα με την οποία οι αρχές της χώρας θα έχουν τη δυνατότητα να κατάσχουν χρήματα από τους αιτούντες άσυλο, με το σκεπτικό πως κάπως θα πρέπει να χρηματοδοτηθεί η διαμονή τους στη χώρα, η ελβετική κυβέρνηση σήμερα με επίσημο τρόπο, υπογράμμισε πως δεν σκοπεύει να μεταβάλει το αντίστοιχο δικό της νομικό πλαίσιο.
Σύμφωνα με τους νόμους στην Ελβετία οι αιτούντες άσυλο στη χώρα υποχρεούνται με την είσοδό τους να δηλώσουν την αξία των υπαρχόντων τους. Σε περίπτωση που η αξία των δηλωμένων υπερβαίνει τα 900 ευρώ οι αρχές διατηρούν το δικαίωμα να κατασχέσουν το υπερβαίνον ποσό. Σύμφωνα μάλιστα με τα στοιχεία των ελβετικών αρχών μόνο το 2015, οι αρχές προχώρησαν στην κατάσχεση 200.000 ευρώ από 112 άτομα.
Σημειώνεται πως στη συγκεκριμένη πρακτική αντιτίθενται με σφοδρότητα ασκώντας ανοιχτά δριμεία κριτική στην Ελβετική κυβέρνηση, ελβετικές μη κυβερνητικές οργανώσεις οι οποίες κάνουν λόγο για «ωμή ληστεία ανθρώπων που βρίσκονται ήδη σε πολύ δύσκολη κατάσταση»
Share on Google Plus

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ:
Tο xanianews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.