H FIFA αποφάσισε Grexit!


Προς το τέλος της ερχόμενης εβδομάδας αναμένεται να φτάσει στην χώρα μας η απόφαση της ΦΙΦΑ για την αποβολή της Ελλάδας.

Η επιτροπή εκτάκτων υποθέσεων της παγκόσμιας ομοσπονδίας συνεδρίασε την περασμένη Τετάρτη και έλαβε την απόφαση αποκλεισμού της ΕΠΟ λόγω των παρεμβάσεων που κάνει στο αυτοδιοίκητο του ποδοσφαίρου ο νέος αθλητικός νόμος.

Επειδή, όμως, στις 29 Μαϊου διενεργούνται οι εκλογές της ΦΙΦΑ για την ανάδειξη του νέου προέδρου, η απόφαση της επιτροπής εκτάκτων υποθέσεων θα ανακοινωθεί στο τέλος της εβδομάδας που έρχεται και η οποία απόφαση ναι μεν θα είναι καταδικαστική για την Ελλάδα (αποβολή της ΕΠΟ), αλλά θα δίνει μία διορία 10 ημερών στον υφυπουργό αθλητισμού Σταύρο Κοντονή για να προβεί στις απαραίτητες τροποποίησεις στο νόμο, έτσι ώστε να αποφευχθεί το ποδοσφαιρικό Grexit.

Αυτός, άλλωστε, είναι και ο λόγος που ο Κοντονής κρατάει χαμηλούς τόνους και δεν κάνει πανηγυρικές δηλώσεις μετά την ψήφιση του νομοσχεδίου από την Βουλή.

Ο υφυπουργός κάθεται στην κυριολεξία σε αναμμένα κάρβουνα γιατί ξέρει ότι εάν δεν ήταν οι εκλογές της ΦΙΦΑ, η οποια χρειάζεται την ψήφο της ΕΠΟ (που θα ψηφίσει τον τωρινό πρόεδρο Σεπ Μπλάτερ), η Ελλάδα θα είχε ήδη αποβληθεί από τις διεθνείς ποδοσφαιρικές αρχές.

Γι' αυτό καλό θα είναι όσοι πιστεύουν ότι ο κίνδυνος αποβολής έχει απομακρυνθεί, να μην ανοίγονται και πολύ.

Η απόφαση αποκλεισμού της ΕΠΟ και κατ' επέκταση των ελληνικών ομάδων (συμπεριλαμβανομένου και της Εθνικής) από τις διεθνείς διοργανώσεις έχει ήδη ληφθεί από την περασμένη εβδομάδα και θα είχε ήδη ανακοινωθεί εάν δεν υπήρχαν στο τέλος του μήνα οι εκλογές της ΦΙΦΑ.   
Share on Google Plus

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ:
Tο xanianews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.