Στον τελικό ο Ολυμπιακός

Final-4: Στο τέλος “μιλάει” ο Σπανούλης! Στον τελικό ο Ολυμπιακός


- Ραντεβού με την... ιστορία για μια ακόμη φορά! Απίστευτη ανατροπή και παλικαρίσια πρόκριση του Ολυμπιακού στον τελικό του Final 4 της Μαδρίτης
- Η ΤΣΣΚΑ του Ιτούδη βρέθηκε να προηγείται 63-54 στο τελευταίο δεκάλεπτο κι όμως κατάφερε να φύγει ξανά ταπεινωμένη απ'  τους “ερυθρόλευκους”
- 68-70 το τελικό σκορ, με τον Σπανούλη να είναι τραγικός για 37 λεπτά, αλλά να “μιλά” στο τέλος
- Την Κυριακή οι Πειραιώτες θα διεκδικήσουν την 4η Euroleague της ιστορίας τους

Η διαφορά των μπάτζετ των δυο ομάδων είναι 37 εκατομμ. ευρώ, αλλά στον παρκέ αυτά... σβήστηκαν. Ο Ολυμπιακός έμεινε πιστός στην... παράδοση των ανατροπών στα Final 4 από το 2012 και πήρε πανηγυρική πρόκριση στον τελικό της Μαδρίτης, όπου θα διεκδικήσει το τέταρτο τρόπαιο της ιστορίας του.

Οι “ερυθρόλευκοι”, όπως το 2013, “απογοήτευσαν” και πάλι την ΤΣΣΚΑ Μόσχας, αυτή τη φορά με 70-68 στα ημιτελικά και την Κυριακή (21:00) θα αντιμετωπίσουν το νικητή του ζευγαριού Ρεάλ Μαδρίτης-Φενερμπαχτσέ Ούλκερ για τον τρίτο τίτλο του την τελευταία τετραετία.

Στους 13 πόντους σταμάτησε ο Βασίλης Σπανύλης, πετυχαίνοντας τους 11 στο τρίλεπτο, με τον Πρίντεζη να είναι πρώτος σκόρερ με 14 και τον Σλούκα να προσθέτει άλλους 10. Από την ομάδα του Δημήτρη Ιτούδη ξεχώρισε ο Ντε Κολό με 18 πόντους, με τον Κάουν να είχε 11 και τους Ουίμς και Τζάκσον από 9.




Με όπλο την άμυνα, η ΤΣΣΚΑ μπήκε πολύ καλά στο ματς, κάνοντας δύσκολη τη... ζωή του Σπανούλη (δεν πέτυχε πόντο στο δεκάλεπτο), ενώ επιθετικά ο Κιριλένκο ήταν μόνιμη πηγή κινδύνου. Ο Ολυμπιακός είχε φθορά από φάουλ μέσα στο... ζωγραφιστό, ενώ στο σκοράρισμα τον “τράβηξε” ο Πρίντεζης. Η είσοδος του Ντε Κολό έδωσε άλλο ρυθμό στους Ρώσους (δεν βοήθησε ο καθόλου ο Τεόντοσιτς), αλλά οι “ερυθρόλευκοι” βελτιώθηκαν -τουλάχιστον- επιθετικά, χωρίς να πάρουν πόντους από τους ψηλούς τους και έμειναν κοντά στο σκορ (20-17)

Οι Ρώσοι συνέχισαν να παίζουν -στα ίδια στάνταρ- αμυντικά, αλλά αρχικά ο Πέτγουεϊ και στη συνέχεια ο... φανταστικός Παπαπέτρου (δεν φοβήθηκε στην κόντρα με τον Κιριλένκο) έφεραν το σκορ στο 27-28, 4:30 πριν τη λήξη της δεύτερης περιόδου. Παρόλο που οι παίκτες της ΤΣΣΚΑ έδειξαν να ελέγχουν το παιχνίδι, οι Πειραιώτες έβγαλαν “ενέργεια” στο παρκέ (χωρίς τον Σπανούλη, που σκόραρε μόνο με βολές, ενώ είχε παράπονα και απ' την διαιτησία), υπερείχαν στα επιθετικά ριμπάουντ και ολοκλήρωσαν το ημίχρονο με 36-35 πίσω στο σκορ. 


Ο Ολυμπιακός μπήκε “νωθρά” στο ξεκίνημα της τρίτης περιόδου, αλλά βοηθήθηκε από τα επιθετικά ριμπάουντ που πήρε. Παρόλα αυτά, η... απουσία του Σπανούλη και η πολύ καλή εμφάνιση από τον Τζάκσον έφεραν το σκορ στο 45-39, έξι λεπτά πριν τη λήξη του δεκαλέπτου. Το τέταρτο φάουλ του Ντάνστον έφερε “πονοκέφαλο” στον Σφαιρόπουλο, αλλά οι “ερυθρόλευκοι” ξεπέρασαν και αυτό το... εμπόδιο, με την ΤΣΣΚΑ να μην μπορεί να ξεφύγει (51-47).

Οι Ρώσοι ξεκίνησαν καλά στην τέταρτη περίοδο με τον Τεόντοσιτς, αλλά ο Ολυμπιακός δεν τους άφησε να ξεφύγουν, παρά την εύνοια της διαιτησίας. Οι κακές επιλογές στην επίθεση -ο Σπανούλης δεν “ξύπνησε” ούτε στα τελευταία λεπτά- έδειξαν να... δίνουν το ματς στην “Αρκούδα”, αλλά στα τελευταία λεπτά οι “ερυθρόλευκοι” έπαιξαν άμυνα, εκμεταλλεύτηκαν τη βιασύνη των παικτών του Ιτούδη και έκαναν την τελική τους αντεπίθεση. 


Δυόμισι λεπτά πριν το τέλος ο Σλούκας έκανε το 63-61 γεμίζοντας άγχος τους Ρώσους (ο Πέτγουεϊ είχε τεράστια παρουσία μέσα στη ρακέτα), ενώ ο Σπανούλης -επιτέλους- “μίλησε” και το 63-66. Ο Γουίμς όμως έφερε το ματς στο 66-66, κάνοντας το ματς ακατάλληλο γα καρδιακούς. Και πάλι όμως ο Σπανούλης ήταν εκεί και με τρίποντο-μαχαιριά έστειλε τη νίκη στους Πειραιώτες (68-70 το τελικό)

Τα δεκάλεπτα: 20-17, 36-35, 51-47, 68-70 

ΤΣΣΚΑ ΜΟΣΧΑΣ (Ιτούδης): Ντε Κολό 18 (2), Τεόντοσιτς 8 (1), Νίκολς, Τζάκσον 9, Μαρκοϊσβίλι, Ουίμς 9, Βοροντσέβιτς 5 (1), Κάουν 11, Χριάπα 2, Χάινς 1, Κιριλένκο 5.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Σφαιρόπουλος): Πέτγουεϊ 5 (1), Χάντερ 2, Ντάνστον 5, Σπανούλης 13 (3), Παπαπέτρου 9 (1), Σλούκας 10, Πρίντεζης 14 (2), Αγραβάνης 2, Μάντζαρης 5 (1), Λαφαγιέτ 3 (1), Ντάρντεν, Λοτζέσκι 2.
Share on Google Plus

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ:
Tο xanianews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.