Γεμίζουν πάλι την Αμυγδαλέζα!


metana
Μπορεί να μην έχει ανακοινωθεί από τους αρμόδιους υπουργούς επισήμως η μεταναστευτική πολιτική της κυβέρνησης, όμως από τις αρχές της εβδομάδας άλλαξαν και πάλι τα πλάνα σε ό,τι έχει να κάνει με τα κέντρα κράτησης παράνομων μεταναστών και τη διαδικασία που οι αστυνομικές αρχές πρέπει να ακολουθούν μετά τη σύλληψη αλλοδαπών που εισέρχονται παράνομα στη χώρα.
Σύμφωνα με τις νέες εντολές, η Αμυγδαλέζα και τα άλλα κέντρα κράτησης -της Ξάνθης, της Δράμας, της Ορεστιάδας, της Κορίνθου, της Λέσβου και της Κομοτηνής-, αφού άδειασαν από τους μετανάστες που κρατούνταν πάνω από έξι μήνες, άνοιξαν τις πόρτες τους σε νέους, παρά τις δηλώσεις στελεχών της κυβέρνησης ότι θα κλείσουν. Οι παράνομοι μετανάστες μεταφέρονται στην Αμυγδαλέζα με περιπολικά ή με βαν της Αστυνομίας.
Για παράδειγμα, στις 15 Μαρτίου, πρώτη μέρα οπότε τα κέντρα κράτησης άνοιξαν και πάλι τις πύλες τους, μπήκαν 30 μετανάστες, την περασμένη Τρίτη μπήκαν συνολικά 17 μετανάστες, ενώ τις υπόλοιπες ημέρες μετακινούνται ή μεταφέρονται δύο-δύο -ακόμη και ένας μόνος του- με περιπολικά της Αστυνομίας. Ιδια είναι η εικόνα και στα υπόλοιπα κέντρα κράτησης που υπάρχουν σε όλη την Ελλάδα, ενώ οι πληροφορίες λένε ότι από αύριο η ροή θα αυξηθεί σε όλα τα κέντρα κράτησης κλειστού τύπου της χώρας.
Η κυβέρνηση έρχεται για άλλη μια φορά αντιμέτωπη με τον ρεαλισμό και την πραγματικότητα. Πριν από τις εκλογές, αλλά και στη συνέχεια, είχε υποσχεθεί ότι από την πρώτη κιόλας μέρα που θα αναλάβει τα ηνία της χώρας θα βάλει λουκέτο στα κέντρα κράτησης μεταναστών.
Ομως τα γεγονότα και οι εξελίξεις τροποποιούν τις προεκλογικές εξαγγελίες, καθώς είναι πρακτικά αδύνατο να γίνει κάτι τέτοιο και έτσι από τις αρχές της περασμένης εβδομάδας κλούβες και περιπολικά μεταφέρουν στην Αμυγδαλέζα νέους κρατούμενους. Σύμφωνα με τις νέες οδηγίες που έλαβαν οι αρμόδιες αστυνομικές υπηρεσίες, εκεί και σε συνθήκες κράτησης θα παραμείνουν μέχρι να απελαθούν.
Η αναπληρώτρια υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Τασία Χριστοδουλοπούλου επιβεβαίωσε στους εκπροσώπους της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συνοριακών Φυλάκων την αλλαγή πλεύσης, επισημαίνοντας ότι είναι αναγκαίο να συνεχίσουν τη λειτουργία τους
Share on Google Plus

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ:
Tο xanianews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.