Η ώρα της Δικαιοσύνης για την υπεξαίρεση στη Γαύδο


 Η ώρα της Δικαιοσύνης για την υπεξαίρεση-μαμούθ στη Γαύδο

Η πολύκροτη υπόθεση της υπεξαίρεσης εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ από τον δήμοΓαύδου, αναμένεται να “ζωντανέψει” τις επόμενες ημέρες.

Η δίκη έχει οριστεί για το πρωί της επόμενης Παρασκευής 13 Μαρτίου με κατηγορούμενο έναν υπάλληλο του δήμου, ο οποίος ήταν και υπεύθυνος της ταμειακής υπηρεσίας, το επίμαχο χρονικό διάστημα.

Είχε προηγηθεί μήνυση την οποία υπέβαλλε ο Δήμος Γαύδου κατά του εν λόγω υπαλλήλου, ο οποίος τέθηκε σε διαθεσιμότητα από το  πειθαρχικό συμβούλιο.

Μετά από την αποκάλυψη της υπόθεσης, ο Δήμος Γαύδου δεν διαθέτει ταμειακή υπηρεσία και εξυπηρετείται μέσω συμβάσεων από τους Δήμους Χανίων και Καντάνου-Σελίνου.

Η υπεξαίρεση είχε αποκαλυφθεί στα τέλη Μαρτίου του 2011, όταν ο τότε Δήμαρχος Γαύδου και νυν δημοτικός σύμβουλος Στρατής Λαμπάκης, είχε αναφέρει στον τότε Περιφερειάρχη Κρήτης Θανάση Καρούντζο, πως είχε έλλειμμα 25.000 ευρώ στο ταμείο και πως τα χρήματα είχαν αφαιρεθεί με την μεταφορά τους από τον  τραπεζικό λογαριασμό του Δήμου σε άλλο τραπεζικό λογαριασμό μέσω του συστήματος e-banking.

Από την έρευνα που διενεργήθηκε από επιθεωρητές και Εισαγγελέα διαπιστώθηκε πως η συνολικά ζημιά για τον Δήμο Γαύδου, μαζί με τις προσαυξήσεις, έφτανε στις 730.000 ευρώ, ενώ μετά και την μήνυση που υπεβλήθη από τον Δήμο, ασκήθηκαν διώξεις κατά του συγκεκριμένου υπεύθυνου της ταμειακής υπηρεσίας.

Πηγή: flashnews.gr
Share on Google Plus

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ:
Tο xanianews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.