ΟΑλβανός serial killer που τρόμαξε και την ΕΛ.ΑΣ.



Η κυνική ομολογία του 30χρονου κατά συρροή δολοφόνου στους αξιωματικούς της Ασφάλειας.... Αττικής. «Ζούσε στο δικό του κόσμο», λέει η ΕΛ.ΑΣ.


«Θύμωσα μαζί τους και τους σκότωσα. Μου χρωστούσαν χρήματα και δεν μου τα έδιναν», έτσι… απλοϊκά ο «παροδικός δολοφόνος» ηλικιωμένων εξήγησε στους αξιωματικούς της Ασφάλειας Αττικής, τις αιτίες των τριών ανθρωποκτονιών που διέπραξε.

«Άρχισα να τη χτυπώ, την έπνιξα στην πόρτα και μετά την πήγα μέσα. Εκεί της έδεσα τα χέρια, τα πόδια και τον λαιμό με σκοινί», ομολόγησε κυνικά ο δράστης της δολοφονίας της 59χρονης εικαστικού

Αίσθηση προκάλεσε η αποκάλυψη του διοικητή της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής Ταξίαρχου κ. Παναγιώτη Στάθη, πως ο δράστης, στραγγάλισε… δύο φορές την 59χρονη ζωγράφο-εικαστικό Κατερίνα Ζαζάνη στο Γαλανάδο Νάξου, μικρό δείγμα της επικίνδυνης «αναβάθμισης» της εγκληματικής συμπεριφοράς του και απαξίας της ανθρώπινης ζωής. Έπνιξε το θύμα με τα χέρια και στη συνέχεια το πτώμα με σπάγκο!

Σοκάρει η κυνική ομολογία του για τη δολοφονία της άτυχης εικαστικού: «Ένοιωθα μέσα μου την ένταση και τον θυμό μόλις την είδα να μου κάνει παράπονα για κάτι δουλειές που έλεγε ότι δεν είχα κάνει καλά. Άρχισα να τη χτυπώ, την έπνιξα στην πόρτα και μετά την πήγα μέσα. Εκεί της έδεσα τα χέρια, τα πόδια και τον λαιμό με σκοινί». Με ανάλογο τρόπο ομολογεί την άγρια δολοφονία 77χρονου στη Σπηλιά Μεσσηνίας: «Δεν τα είχαμε βρει στα λεφτά με το αφεντικό. Προκάλεσα μεγάλο τσακωμό όταν πήγα στο σπίτι του με τον συνεργό μου. Ήξερα που θα καταλήξει το πράγμα. Τον χτυπούσα με θυμό με τα χέρια μου όσο πιο δυνατά μπορούσα. Μετά τον έπνιξα στο χωράφι».
«Θα σκότωνε ξανά»

Στις 16 Οκτωβρίου 2014, σύμφωνα με την ομολογία του, πήγε να διεκδικήσει χρήματα που θεωρούσε ότι του όφειλε η εικαστικός.Αντιδικούσαν συχνά για την ποιότητα των εργασιών που του ανέθετε και δεν έμενε ικανοποιημένη. Την βρήκε στην είσοδο, τσακώθηκαν έντονα για μία ακόμη φορά και όταν εκείνη προσπάθησε να πάρει την αστυνομία, την εγκλώβισε και την στραγγάλισε με τα χέρια του στην πόρτα στου σπιτιού. Στη συνέχεια τη μετέφερε στην κρεβατοκάμαρα, όπου την έδεσε και με σπάγκο έφτιαξε βρόγχο, τον οποίο πέρασε στο λαιμό της στραγγαλίζοντας για… δεύτερη φορά την ήδη νεκρή γυναίκα. Άρπαξε 370 ευρώ, 200 δολάρια, δύο κινητά τηλέφωνα και μία χρυσή αλυσίδα.

Την ίδια μέρα έφυγε με πλοίο πήγε στον Πειραιά και από εκεί με λεωφορείο έφθασε στην Αλβανία, και επέστρεψε και πάλι πριν από τις γιορτές των Χριστουγέννων, στις Λιβανάτες Φθιώτιδας. Μέχρι τη σύλληψή του διέπραξε δεκάδες κλοπές στην Πάτρα, την Αρκίτσα και στις Λιβανάτες, όπου ταυτοποιήθηκαν αποτυπώματά του και ήταν «θέμα χρόνου να σκοτώσει» όπως εκτίμησε ο κ. Στάθης, επισημαίνοντας ότι είχαν χαρτογραφηθεί οι περιοχές στις οποίες συνήθιζε να δρα και να κινείται.

«Ομολογεί κυνικά»

Ο περίπου 30 χρόνων δολοφόνος, με τις τουλάχιστον... 11 «ομόηχες» ταυτότητες, μαζί με τον 27χρονο συνεργό του, στις 17 Φεβρουαρίου έκλεψε από την περιοχή της Αρκίτσας, ένα αυτοκίνητο μάρκας FIAT PANDA προκειμένου να κινηθούν προς την Πάτρα για να διασκεδάσουν στο καρναβάλι. Δύο ημέρες αργότερα, μπήκαν σε ένα εξοχικό σπίτι, στην περιοχή Πελεκάνος Πάτρας, όπου έφαγαν, κοιμήθηκαν και βγήκαν για να διασκεδάσουν, όταν και συνελήφθησαν.
Γεωγραφική στόχευση δραστών Πηγή: ΕΛ.ΑΣ.


Ο δράστης ομολόγησε ότι μαζί με τον 27χρονο, στις 10 Μαΐου 2011 στην περιοχή Σπηλιά του Δήμου Τριφυλίας στη Μεσσηνία σκότωσαν έναν 79χρονο. Ο δράστης μετά από μία έντονη εργασιακή προστριβή με το ηλικιωμένο θύμα, τον στραγγάλισε μέσα στο κτήμα του, σε κοντινή απόσταση από το σπίτι. Άρπαξε μόλις 200 ευρώ.

Ομολόγησε επίσης και μία βίαιη ληστεία, που δεν είχε καταγγελθεί, σε βάρος γυναίκας στις Λιβανάτες.

Κάτι αντίστοιχο έκανε στις 4 Σεπτεμβρίου 2011, μαζί με δύο ακόμη συνεργούς του, στο χωριό Βούρβουρα Αρκαδίας με θύμα έναν 77χρονο αγρότη. Από την έρευνα των αστυνομικών προέκυψε ότι ο ηλικιωμένος ξυλοκοπήθηκε άγρια από τους δράστες τη στιγμή που η 80χρονη σύζυγός του τους εκλιπαρούσε να σταματήσουν. Άρπαξαν 1.000 ευρώ και ένα κινητό τηλέφωνο. Υπάρχουν ενδείξεις συμμετοχής του σε τρεις ακόμη ανθρωποκτονίες ηλικιωμένων, δύο στην Αρκαδία και μία στο Δώριο Μεσσηνίας.

Ομολόγησε επίσης και μία βίαιη ληστεία, η οποία δεν έχει καταγγελθεί. Πριν από ένα χρόνο μαζί με ομοεθνή του μπήκαν σε κατοικία στις Λιβανάτες, όπου ακινητοποίησαν γυναίκα, και αφαίρεσαν 200 ευρώ και μία τηλεόραση.

«Ανοργάνωτος με χαμηλό IQ»

Ο διοικητής Ασφάλειας Αττικής είπε χαρακτηριστικά για το προφίλ του δράστη: «Είναι ένας "ανοργάνωτος" παροδικός δολοφόνος, "σειριακός" παραβάτης, με χαμηλό δείκτη ευφυΐας, που δρούσε μεμονωμένα χωρίς σχεδιασμό δολοφονίας αλλά όταν προέκυπτε από το θυμικό του, που πολλές φορές ήθελε να προκαλέσει. Είναι ένας "χαοτικός" δράστης».

Ο συγκεκριμένος δολοφόνος δεν είχε σχεδιασμό και τελετουργία δράσης, με συγκεκριμένα φονικά όργανα, ίδια επιβλητικά οχήματα, στοχοποίηση ατόμων με ίδια χαρακτηριστικά, αρπαγή «σουβενίρ» από τα θύματά του, «παιχνίδια» πρόκλησης των διωκτικών αρχών για να τον πιάσουν, παρακολούθηση της πορείας των ερευνών και των ρεπορτάζ ΜΜΕ. Εργαζόταν σε εποχιακές ασχολίες, σε μέρη που γνώριζε, λήστευε, σκότωνε, το μόνο που τον ενδιέφερε ήταν να φύγει γρήγορα, να βρει καταφύγιο στη χώρα του και μετά από δύο μήνες επέστρεψε στις γνωστές περιοχές του για να συνεχίσει τα αποτρόπαια εγκλήματά του.

Ήταν ένας ανοργάνωτος κατά συρροή δολοφόνος που σκότωνε με γυμνά χέρια, όταν θύμωνε

Ήταν ένας ανοργάνωτος κατά συρροή δολοφόνος, που σκότωνε με γυμνά χέρια όταν… θύμωνε, κατασκευάζοντας ίσως και προσχηματικούς καυγάδες με τα θύματά του προκειμένου να ωθηθεί στην επίθεση εναντίον τους. Χρησιμοποιούσε συνηθισμένα ογκώδη αγροτικά και επιβατηγά αυτοκίνητα και όχι επιβλητικά όπως συνηθίζουν οι «κλασικοί» serial killers, επεσήμανε ο ταξίαρχος κ. Π. Στάθης προσθέτοντας ότι ο δολοφόνος «δεν ασχολήθηκε με τα ΜΜΕ, δεν παρατήρησε ότι τον αναδείκνυαν σε σειριακό δολοφόνο, δεν διάβασε καν ποιες δολοφονίες του προσάπτουν. Ζούσε στον δικό του κόσμο»…

thetoc

Share on Google Plus

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ:
Tο xanianews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.