Κατάσχεση φορτίου λαθραίων τσιγάρων


Με ένα ρεσάλτο από τις ειδικές δυνάμεις του Λιμενικού Σώματος  ΜΥΑ/ΛΣ έγινε δυνατή η κατάσχεση φορτίου ύψους 12 εκατ. € με χιλιάδες κούτες λαθραίων τσιγάρων. Η επιχείρηση της ΜΥΑ/ΛΣ άρχισε να καταστρώνεται με το που εντοπίστηκε της νύχτα της Παρασκευής το φορτηγό πλοίο  “Mesogio” να πλέει στην θαλάσσια περιοχή μεταξύ Πύλου και Κορώνης με κατεβασμένη σημαία.
Το γεγονός  προκάλεσε την άμεση επέμβαση των «κομάντος» του Λιμενικού από την Πάτρα και την Αθήνα που συνέλαβαν τον κυβερνήτη και άλλα επτά μέλη του πληρώματος.
Στην Καλαμάτα όπου οδηγήθηκε το σκάφος, βρέθηκαν στα αμπάρια γύρω στις 6.000 κούτες λαθραίων τσιγάρων τα οποία μεταφέρθηκαν  στις αποθήκες του Τελωνείου για να υπολογιστούν οι διαφυγόντες δασμοί, που φέρονται γύρω στα 10-12 εκατομμύρια ευρώ!
Παράλληλα, έλεγχος γινόταν και σε ένα μικρότερο σκάφος, στο οποίο θα μεταφορτωνόταν μέρος του παράνομου φορτίου.
 defencenet.gr
Share on Google Plus

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ:
Tο xanianews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.