Χιονίζει στις ημιορεινές περιοχές στα Χανιά


Σφοδρή χιονόπτωση σημειώνεται από το μεσημέρι της Τρίτης (10/2/2015) στις ορεινές περιοχές ολόκληρης της Κρήτης.
 
Η εξασθένηση των ανέμων, από το απόγευμα της Τρίτης, είχε σαν αποτέλεσμα οι χιονοπτώσεις να «κατεβούν» και σε χαμηλότερα υψόμετρα καθιστώντας απαραίτητη την διεξαγωγή της κυκλοφορίας των οχημάτων με αντιολισθητικές αλυσίδες σε ορισμένες περιοχές.
 
Όπως είπε στο  Flashnews.gr, ο υπεύθυνος Πολιτικής Προστασίας της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων κ.Τάσος Κουρουπάκης, μέχρι που νύχτωσε τα μηχανήματα των συνεργείων δούλευαν ανελλιπώς , αλλά υπάρχει μεγάλη πιθανότητα οι δρόμοι σε ορεινές και ημιορεινές περιοχές μέχρι το πρωί της Τετάρτης (11/2) θα έχουν κλείσει από τα χιόνια.
 
Ειδικότερα και σε ότι αφορά σε βασικούς οδικούς άξονες του νομού Χανίων την Τρίτη (10/2):
 
Στην ορεινή περιοχή του Δήμου Σφακίων από το μεσημέρι υπήρχε σφοδρή χιονόπτωση, όπως μπορείτε να δείτε και στο βίντεο του κ. Κουρουπάκη.
 
Όταν νύχτωσε οι χιονοπτώσεις επεκτάθηκαν και σε χαμηλότερα υψόμετρα και το απόγευμα η κυκλοφορία οχημάτων γινόταν μόνο με αντιολισθητικές αλυσίδες, ενώ την νύχτα θα πρέπει να θεωρείται δεδομένο το κλείσιμο του δρόμου Κράπη – Ασκύφου – Ίμπρος – Χώρα Σφακίων.
 
Ο δρόμος προς το οροπέδιο του Ομαλού έκλεισε ενώ το απόγευμα οι χιονοπτώσεις επεκτάθηκαν και στο χωριό Σκορδαλού, δηλαδή λίγα χιλιόμετρα πάνω από τον Φουρνέ και τον κάμπο των Χανίων.
 
Επίσης χιονόπτωση υπήρχε και στον δρόμο προς το Ανατολικό Σέλινο μετά τον Σέμπρωνα, όπου και αυτός ο δρόμος είναι βέβαιο πως θα κλείσει την νύχτα.
 
Σε ότι αφορά στον δρόμο από Βουκολιές προς Κάντανο και Παλαιόχωρα, εκεί μέχρι το απόγευμα δεν υπήρχαν χιονοπτώσεις, αλλά χιονόνερο και συνεχείς κατολισθήσεις, με τα μηχανήματα των συνεργείων να προσπαθούν να κρατήσουν τον δρόμο ανοιχτό.
Πάντως το πρωί της Τετάρτης, μόλις ξημερώσει, τα μηχανήματα θα ξεκινήσουν και πάλι την προσπάθεια αποχιονισμού των βασικών δρόμων και στην συνέχεια των δευτερευόντων.
 
 
Share on Google Plus

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ:
Tο xanianews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.