Π. Παναγιωτόπουλος: ''Αφήσαμε την λέξη ελπίδα και κρατήσαμε τον φόβο''


Να διεξαχθεί ένα έκτακτο εθνικό συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας ζήτησε ο Πάνος Παναγιωτόπουλος, μιλώντας στον Real Fm 97.8 στην εκπομπή του Μάκη Γεωργίου και του Τάκη Χατζή.
 
«Εδώ υπάρχει μία σοβαρή ήττα. Πρέπει να συζητήσουμε σε έναν διάλογο βασανιστικό, δημοκρατικό και ειλικρινή για να βρούμε τι πραγματικά έφταιξε. Σε κάθε περίπτωση πρέπει αποκορύφωμα αυτού του εσωτερικού διαλόγου να είναι ένα έκτακτο εθνικό συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας που πρέπει να γίνει άμεσα μέσα από συγκεκριμένες προσυνεδριακές διαδικασίες για να δούμε ακριβώς τι έπρεπε να κάνουμε και δεν το κάναμε», είπε χαρακτηριστικά ο πρώην υπουργός της ΝΔ.
 
Όσο για το τι έφταιξε για την ήττα της Νέας Δημοκρατίας ο κ. Παναγιωτόπουλος σημείωσε ότι «οφείλεται σε μεγάλο ποσοστό στο γεγονός ότι φέραμε σε πέρας μία ιστορική αποστολή».
 
«Πήραμε ένα ιστορικό φορτίο, πολύ βαρύ φορτίο για τις πλάτες μας να εφαρμόσουμε μία πολιτική που είχε αντιλαϊκά μέτρα γιατί πιστεύαμε ότι κινείτο προς τη σωστή κατεύθυνση και οδηγούσε τη χώρα στη σωτηρία», τόνισε και πρόσθεσε:
 
«Αν αποτύχουμε τελειώσαμε. Θα  μπούμε σε μία φάση κατηφοριάς που θα έχει στο τέλος της ως αποτέλεσμα τη διάλυση της ευρείας παράταξης. Άρα πρέπει να επαναβεβαιώσουμε αυτούς τους ιστορικούς δεσμούς που έχουμε με τα  μικρομεσαία λαϊκά στρώματα».
 
«Φοβάμαι ότι ο τρόπος που προσπαθήσαμε να φέρουμε σε πέρας αυτή τη βίαιη δημοσιονομική προσαρμογή, που ήταν απαραίτητη για να σωθεί η χώρα, έδωσε τη λανθασμένη εντύπωση σε πολυάριθμες κοινωνικές κατηγορίες ότι απωλέσαμε αυτό το κοινωνικό χαρακτήρα στο φιλελευθερισμό που εφαρμόζουμε ως Νέα Δημοκρατία. Δώσαμε την εντύπωση ότι ταυτιζόμαστε με νεοφιλελεύθερες απόψεις», υπογράμμισε και συμπλήρωσε:
 
«Δεν ήταν δυνατόν ποτέ να αφήσει η Νέα Δημοκρατία τη λέξη ελπίδα, διότι αυτή τη βίαιη δημοσιονομική προσαρμογή την έκανε για να δώσει ελπίδα στην Ελλάδα. Αφήσαμε τη λέξη ελπίδα να την μονοπωλεί επικοινωνιακά και πολιτικά ο ΣΥΡΙΖΑ και εμείς κρατήσαμε τη λέξη φόβος. Ο φόβος δεν μπορεί να είναι η βασική σου πυξίδα για να χαράξεις επικοινωνιακή στρατηγική  και ιδιαίτερα σε μία προεκλογική περίοδο».
 
 defencenet.gr
Share on Google Plus

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ:
Tο xanianews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.