15ή κάθειρξη για μίζες στα εξοπλιστικά!


Ενόχους έκρινε το 3μελές Εφετείο Κακουργημάτων τον πρώην υπουργό Εσωτερικών της Κύπρου Ντίνο Μιχαηλίδη, το γιο του Μιχάλη και τους υπόλοιπους 3 κατηγορουμένους για την υπόθεση των TOR-M1 επί υπουργίας Άκη Τσοχατζόπουλου.
 
Οι δικαστές του Εφετείου υιοθέτησαν την εισαγγελική πρόταση η οποία στηρίχθηκε στην μαρτυρία του Νίκου Ζήγρα, που έχει υποστηρίξει ότι ο Ντίνος Μιχαηλίδης μετέφερε χρήματα σε βαλίτσες στον πρώην υπουργό Άκη Τσοχατζόπουλο. Μάλιστα ο εισαγγελέας είχε υποστηρίξει ότι οι Ντίνος και Μιχάλης Μιχαηλίδης δεν προσκόμισαν κανένα έγγραφο που να αποδεικνύει ότι τα χρήματα που βρέθηκαν στους λογαριασμούς τους προέρχονται από συναλλαγές που έγιναν με τον κατηγορούμενο Αλ Ζαγιάντ Φουάντ.
 
Για την εισαγγελέα ο Σύρος καταζητούμενος Αλ Ζαγιάντ είχε κομβικό ρόλο στη διακίνηση της μίζας των TOR-M1 προς τον πρώην υπουργό Άκη Τσοχατζόπουλο. Ολοι οι κατηγορούμενοι έχουν αρνηθεί τις κατηγορίες του ξεπλύματος βρώμικου χρήματος, κάνοντας λόγο για νόμιμες συναλλαγές με το Σύρο καταζητούμενο.
 
Το δικαστήριο επέβαλε ποινή 15ετούς κάθειρξης στον πρώην υπουργό Εσωτερικών της Κύπρου, Ντίνο Μιχαηλίδη και αντίστοιχη ποινή στον γιο του Μιχάλη. Επίσης, επέβαλε ισόβια και επιπλέον κάθειρξη 17 ετών στον καταζητούμενο επιχειρηματία, που εκπροσωπείται στο δικαστήριο, Αλ Ζαγιάντ Φουάντ. 
 
Καταδίκασε επίσης σε ισόβια και επιπλέον ποινή 12 ετών στον πρώην σύμβουλο του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους Αναστάσιο Σοφό. Τέλος, επέβαλε ποινή 12ετούς κάθειρξης στη σύζυγο του τελευταίου, Μαρία Σοφού, που κατηγορείται για συνέργεια σε νομιμοποίηση εσόδων από παράνομη δραστηριότητα.
 
Οι δικαστές του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων απέρριψαν τα αιτήματα της υπεράσπισης για αναγνώριση ελαφρυντικών στους πέντε κατηγορούμενους.
 
Οι ποινές, που πρότεινε νωρίτερα η εισαγγελέας Έδρας του δικαστηρίου για τους κατηγορούμενους ήταν: Κάθειρξη 14 ετών τόσο για τον Ντίνο Μιχαηλίδη, όσο και για το γιο του, Μιχάλη.
 
Επίσης, ισόβια κάθειρξη και επιπλέον 15 έτη για τον Αλ Ζαγιάντ Φουάντ, ισόβια και επιπλέον 10 έτη για τον Αναστάσιο Σοφό και ποινή κάθειρξης 10 ετών για τη σύζυγό του, Μαρία.
 
Υπενθυμίζεται ότι οι πέντε κατηγορούμενοι κρίθηκαν ένοχοι, καθώς σύμφωνα με την δικογραφία διευκόλυναν τη διακίνηση εκατομμυρίων ευρώ, που αποτελούσαν «μίζα» για την αγορά των επίμαχων όπλων, τα οποία από τον Αλ Ζαγιάντ και μέσω τριών off shore εταιρειών και λογαριασμών είχαν τελικό αποδέκτη τον Άκη Τσοχατζόπουλο.
 
 
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr
Share on Google Plus

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ:
Tο xanianews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.