Τον Χιλιανό Ρόχας Ορτέγκα απέκτησε ο ΑΟΧ


rojas
Παίκτης του Α.Ο.Χανιά θα πρέπει να θεωρείται ο Ρόχας Ορτέγκα, που αποχωρεί από την Κέρκυρα και υπογράφει στους "μπλε" για τους επόμενους 6 μήνες, αποτελώντας μια σημαντικότατη προσθήκη. 
Ο 30χρονος επιτελικός μέσος βρίσκεται ήδη με την αποστολή του ΑΟΧ στην Αθήνα και αν σήμερο διυθετηθούν κάποια γραφειοκρατικά ζητήματα θα εκδωθεί το δελτίο του και θα τεθεί στη διάθεση του Σούλη Παπαδόπουλου για το κυριακάτικο παιχνίδι με τον Φωστήρα. Μάλιστα, ο Ρόχας θα κάνει μία προπόνηση την νέα ομάδα του και αναλόγως, ο τεχνικός του ΑΟΧ θα αποφασίσει αν θα τον χρησιμοποιήσει, τσεκάροντας την ετοιμότητά του.
Ο μέσος από τη Χιλή θεωρείται μια άκρως ποιοτική προσθήκη, αρκεί βέβαια να προσαρμοστεί στον ΑΟΧ και στις συνθήκες της Φούτμπολ Λιγκ, αφού μέχρι πρότινος αγωνιζόταν στην Σούπερ Λιγκ. Το θέμα χειρίστηκε ο Νίκος Κατσιγιάννης, ο οποίος πήρε το "ΟΚ" του Σούλη Παπαδόπουλου ώστε να ολοκληρωθεί η σημαντική μεταγραφη.
Ο Α.Ο.Χανιά ούτως ή άλλως αναζητούσε επιτελικό μέσο. Την ανάγκη αυτή επιτείνει ο τραυματισμός του Αλέξανδρου Καραγιάννη και η χανιώτικη ομάδα χτυπά την πόρτα του Χιλιανού Ρόχας που παίζει στην Κέρκυρα.
Ο Άνχελ Ορλάντο Ρόχας Ορτέγκα, όπως είναι το πλήρες όνομά του (γεννηθείς 10/4/1985) θα δώσει ποιότητα στα χαφ του ΑΟΧ. Ο Ρόχας μάλιστα, δεν είναι ότι δεν έπαιζε στην Κέρκυρα. Ωστόσο, με τη μεταγραφή του Λεάλ στην Κέρκυρα (παίκτης με παρόμοια χαρακτηριστικά) δεν υπάρχει χώρος για ξένο, συνεπώς ο Χιλιανός δεν υπολογίζεται από τους "Φαίακες".
Ο Ρόχας έχει ύψος 1,73 και είναι διεθνής με τις Ελπίδες της Χιλής, μετέχοντας, μάλιστα, στο Παγκόσμιο Κύπελλο U20 του 2005. Μάλιστα, η Κέρκυρα αποτέλεσε τον πρώτο ευρωπαϊκό σταθμό του, αφού πριν έπαιζε σε πρωταθλήματα της χώρας του. Στην Ουνιβερσιτάδ μάλιστα, όπου και αναδείχθηκε είχε για κάποια εποχή, προπονητή τον Σέρχιο Μαρκαριάν!
Το βιογραφικό του:
2004-’11 (α): Ουνιβερσιδάδ (Α’ Χιλής) 
2010-’11 (β): Έβερτον ντε Βίνα ντελ Μαρ (Α’ Χιλής) 0/0.
2011-’12 (α): Σαν Λουίς (Β’ Χιλής) 13/1.
2011-’12 (β): Έβερτον ντε Βίνα ντελ Μαρ (Α’ Χιλής) 9/1.
2012-’13: Έβερτον ντε Βίνα ντελ Μαρ (Α’ Χιλής) 14/2.
2013-’14: Έβερτον ντε Βίνα ντελ Μαρ (Α’ Χιλής) 28/8.
2014- : Κέρκυρα (Σούπερ Λιγκ)
athlitiko.gr

Share on Google Plus

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ:
Tο xanianews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.