Εξελέγη ο Υποστράτηγος εα Νίκος Τόσκας με το Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ


Από τα “χαλύβδινα τείχη” των τεθωρακισμένων στην πολιτική. Ο υποστράτηγος ε.α Νίκος Τόσκας αφού πήρε την πρώτη “κρυάδα” την εποχή που είχε ρόλο στο επιτελείο της Βάσως Παπανδρέου και μετά στον Πάνο Μπεγλίτη, πέφτει στα βαθειά.
Ο Νίκος Τόσκας εκλέγεται βουλευτής. Κι αυτό είναι εξαιρετικά θετικό και για τους στρατιωτικούς. Έχοντας κάνει πολλές και μεγάλες συζητήσεις σε ανύποπτο χρόνο, έχουμε την άποψη ότι ο “τεθωρακισμένος” Τόσκας έχει στο μυαλό του συγκεκριμένες απόψεις και σχέδιο για Ένοπλες Δυνάμεις σύγχρονες, αποτελεσματικές και φθηνότερες. Χωρις το τελευταίο να έχει καμία απολύτως σχέση με τις αποδοχές του προσωπικού
Το σχέδιο το είχε και την εποχή που είχε επιχειρήσει την πρώτη του απόπειρα να εμπλακεί ενεργά με την πολιτική. Δεν κατέστη δυνατό να νικήσει αγκυλώσεις και ταμπού δεκαετιών. Οι “στρατιωτικές συντεχνίες” αποδείχτηκαν πιο δυνατές.
Οι πληροφορίες λένε ότι ο Νίκος Τόσκας με τον ένα ή τον άλλο τρόπο θα έχει ρόλο στην πολιτική Εθνικής Άμυνας της νέας κυβέρνησης . Το ερώτημα είναι αν το κόμμα με το οποίο εξελέγη θα έχει τα κότσια να “σπάσει αυγά” , να στεναχωρήσει τοπικές κοινωνίες και “κάστες” εντός των ΕΔ, ειδικά στον Στρατό Ξηράς. Γιατί χωρίς αποφασιστικότητα όσα έχει στο μυαλό του ο Τόσκας θα μείνουν ξανά στα συρτάρια του.
Θα είναι κρίμα ,γιατί όλα αυτά -κλείσιμο μονάδων, εκμετάλλευση της ακίνητης περιουσίας των ΕΔ, απόλυτα αξιόπιστο σύστημα μεταθέσεων και τοποθετήσεων- είναι πράγματα που περιμένουν χρόνια όλα τα “μάχιμα στελέχη”. Οι νέοι στρατιωτικοί που
ζουν την καθημερινότητα στις μονάδες τους είναι η μεγάλη δύναμη των Ενόπλων Δυνάμεων. Κι όμως καμία κυβέρνηση ,κανένας πρωθυπουργός και υπουργός δεν τους έκανε ποτέ την τιμή να ασχοληθεί πραγματικά μαζί τους. Οι παλαιολιθικές απόψεις κάποιων -όχι όλων- αποστράτων που απαιτούσαν να μην κλείσουν μονάδες και στρατόπεδα μόνο και μόνο επειδή …έτυχε να τα έχουν διοικήσει αποδεικνύονταν πάντα πιο ισχυρές.
Ελπίζουμε ότι ο Τόσκας θα καταφέρει αυτή τη φορά να “περάσει τις απόψεις του. Και θα είναι πιο εύκολο αν βάλει στο “παιχνίδι” κι άλλες πολιτικές δυνάμεις πλην ΣΥΡΙΖΑ. Οι Ένοπλες Δυνάμεις προσφέρονται για πολιτική συναίνεση και συνεργασία.

.onalert.gr
Share on Google Plus

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ:
Tο xanianews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.