Η νέα πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εθνικής Αμυνας: Ποιοι είναι οι Π.Καμμένος, Κ.Ησυχος και Ν.Τόσκας


Ο νέος υπουργός Εθνικής Αμυνας και πρόεδρος των ΑΝΕΛ Π.Καμμένος φοίτησε στο Λεόντειο Λύκειο και στη συνέχεια σπούδασε οικονομικά και ψυχολογία στο Πανεπιστήμιο της Λυών και Οργάνωση και Διοίκηση Επιχειρήσεων στην Ελβετία. Το 1993 εκλέχτηκε για πρώτη φορά βουλευτής με την Νέα Δημοκρατία στη Β' Περιφέρεια Αθηνών. 
Γέννήθηκε στις 12 Μαΐου 1965 και είναι παντρεμένος με την δικηγόρο Ελένη Τζούλη. Εχει πέντε παιδιά.
Το 2007 ορίστηκε πρόεδρος της Επιτροπής Αμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής. Διορίστηκε Υφυπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας, Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής στη κυβέρνηση του Κώστα Καραμανλή
Η απόφαση του Πάνου Καμμένου να μη δώσει ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση Λουκά Παπαδήμου και στο Μνημόνιο που ήθελε να υπογράψει οδήγησε στηνέξοδό του από τη ΝΔ. Η Επιτροπή Δεοντολογίας της Νέας Δημοκρατίας έπειτα από εντολή του προέδρου του Κόμματος Αντώνη Σαμαρά στις 16 Νοεμβρίου του 2011 ανακοίνωσε την διαγραφή του από την Κοινοβουλευτική Ομάδα της Νέας Δημοκρατίας, όχι όμως και απ' το κόμμα.
Στις 13 Φεβρουαρίου 2012 διαγράφηκε οριστικά από το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας μαζί με άλλους 20 βουλευτές, ύστερα απ'την επιλογή του να καταψηφίσει τα μέτρα της νέας δανειακής σύμβασης για την Ελλάδα.
Στις 21 Ιανουαρίου 2012 αποχωρεί από τη ΝΔ
Στις 24 Φεβρουαρίου 2012, ο Πάνος Καμμένος ανακοίνωσε την ίδρυση του νέου κόμματος με το όνομα «Ανεξάρτητοι Έλληνες» και δημοσίευσε την διακήρυξη του.Ο Γιάννης Μανώλης εξέφρασε αμέσως τη πρόθεση του για συμμετοχή στο νέο κομματικό σχήμα και λίγες εβδομάδες μετά ανακοινώθηκε η συμμετοχή του.
Στα τέλη Απριλίου λίγο πριν τις εκλογές στις 6 Μαίου κυκλοφόρησαν σενάρια για πιθανή συνεργασία ΣΥΡΙΖΑ και Ανεξάρτητων Ελλήνων, κάτι που οδήγησε σε σκληρή κριτική κατά των δύο ηγετών των Τσίπρα και Καμμένου, τόσο από βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ αλλά και από τα υπόλοιπα πολιτικά κόμματα.
Στις εκλογές της 6ης Μαϊου 2012, το πρωτοεμφανιζόμενο κόμμα του Πάνου Καμμένου "Ανεξάρτητοι Έλληνες" έλαβε 670.329 ψήφους, ποσοστό που ανέρχεται σε 10,6% και που το ανέδειξε τέταρτο κόμμα.
Στις εκλογές του 2015 το κόμμα του προσέγγισε το 5% και πέρασε το ΠΑΣΟΚ, ανθιστάμενο στην πίεση της ΝΔ.
Ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Αμυνας Κώστας Ησυχος, είναι ένας εκ των εκπροσώπων του Αριστερού Ρεύματος στη νέα Πολιτική Γραμματεία.
Γεννημένος στο Μπουένος Αϊρες, με σπουδές στις πολιτικές και οικονομικές επιστήμες στον Καναδά, συνοδεύει στα περισσότερα ταξίδια τον Αλέξη Τσίπρα, ενώ ήταν αυτός που οργάνωσε την αποστολή Τσίπρα στη Λατινική Αμερική. Ηταν, άλλωστε, ένας από τους εμπνευστές της ανάπτυξης των σχέσεων της Ελλάδας με τις χώρες της Λατινικής Αμερικής τόσο στον ενεργειακό τομέα όσο και σε διατροφικό και φαρμακευτικό.
Χαρακτηριστική ήταν η φράση του: «Γιατί όχι, πετρέλαιο από τη Βενεζουέλα» με την οποία επιθυμούσε να διευρύνει τις πηγές από τις οποίες προμηθευόταν ενέργεια η Ελλάδα.
Ο υφυπουργός Εθνικής Αμυνας, υποστράτηγος ε.α. Νίκος Τόσκας είναι γεννημένος το 1953, αποφοίτησε από τη Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων (1975), τη Σχολή Πολέμου (1991) και την Σχολή Εθνικής Άμυνας (1999). Στη Σχολή Πολέμου αργότερα δίδαξε και σαν καθηγητής της έδρας τακτικής.
Υπηρέτησε για διάστημα μεγαλύτερο των τριάντα (30) ετών σε στρατιωτικές μονάδες τεθωρακισμένων σε περιοχές του Έβρου (8 χρόνια), της Μακεδονίας και του Αιγαίου, στο Γενικό Επιτελείο Στρατού, στο Γενικό Επιτελείο Εθνικής Άμυνας, σε θέσεις επιχειρησιακές, πληροφοριών και αμυντικής πολιτικής. Αποφοίτησε απο το σχολείο τεθωρακισμένων ΗΠΑ.
Υπηρέτησε στο διεθνές επιτελείο του ΝΑΤΟ (Βρυξέλλες) σαν υπεύθυνος για θέματα αμυντικής πολιτικής. Υπηρέτησε στο ΝΑΤΟϊκό στρατηγείο της Νεάπολης Ιταλίας σαν υπεύθυνος για εκτιμήσεις πληροφοριών για τα Βαλκάνια, Κεντρική Ασία και Μέση Ανατολή. Διοίκησε την 25η τεθωρακισμένη ταξιαρχία (2.500 άτομα και 500 άρματα και οχήματα) στη Ξάνθη.
Αποστρατεύθηκε τον Μάρτιο του 2005, με το βαθμό του υποστρατήγου, από την καίρια θέση διοικητού Ταξιαρχίας στη Θράκη.
Από το 2006 συνεργάσθηκε με τον τομέα Άμυνας του ΠΑΣΟΚ και από το 2008 με το ΙΣΤΑΜΕ σαν μέλος του επιστημονικού του συμβουλίου για θέματα άμυνας.
Από τον Οκτώβριο. 2011 μέχρι σήμερα διδάσκει στη Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων το μάθημα της Στρατιωτικής Στρατηγικής και είναι μέλος και συντονιστής του Δ.Σ. της Κίνησης Ιδεών και Δράσης ΠΡΑΤΤΩ, με πρόεδρο τον καθηγητή Ν. Κοτζιά. Στο πλαίσιο αυτής της Κίνησης έγιναν εκδηλώσεις για την Άμυνα και την Εξωτερική Πολιτική.
Σε μια πρόσφατη εξάλλου ομιλία του σε εκδήλωση του «Πράττω», ο Ν. Τόσκας έλεγε, «Οφείλουμε να αγωνιστούμε απέναντι στην εξάρτηση και το ξεπούλημα της χώρας, γιατί τα μνημόνια με τρόικα ή χωρίς, μόνο καταστροφή σπέρνουν, σε όλους τους τομείς. Η κρίση δεν είναι μόνο οικονομική και σαν τέτοια πρέπει να την αντιμετωπίζουμε. Σε αντίθετη περίπτωση μας περιμένει ένας βαθύτερος βάλτος και όσο περισσότερες οι ψευδαισθήσεις και τα μικροσυμφέροντα τόσο βαθύτερος θα είναι».
Συνολικά πρόκειται για έναν ικανότατο στρατιωτικό, οπαδό  της γερμανικής σχολής στρατιωτικής φιλοσοφίας και εξοπλιστικών λύσεων.
 defencenet.gr
Share on Google Plus

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ:
Tο xanianews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.