Οι Πυρήνες της Φωτιάς σκόπευαν να δολοφονήσουν τον Χριστόδουλο Ξηρό


 Οι Πυρήνες της Φωτιάς σκόπευαν να δολοφονήσουν τον Χριστόδουλο Ξηρό - Η Αγγελική θα ήταν η εκτελέστρια - Θα αιματοκύλιζαν τον Κορυδαλλό

Οι Πυρήνες της Φωτιάς εκτιμάται πως σχεδίαζαν επιχείρηση κατά του Χριστόδουλου Ξηρού
- Του χρέωναν τις αποτυχημένες απόπειρες στη ΔΟΥ Κορυδαλλού και στο αστυνομικό τμήμα στην Ιτέα
- Η επιχείρηση κατά του Χριστόδουλου Ξηρού είχε την κωδική ονομασία "απόλυση"
- Εντοπίστηκε στις γιάφκες DNA άγνωστης γυναίκας - Πρόκειται για μιά ξανθιά εύσωμη που αναζητά η Αντιτρομοκρατική
- Ποιό ήταν το σχέδιο απόδρασης απο τις φυλακές Κορυδαλλού - Θα έκαναν κυριολεκτικά πόλεμο

Σε βαρυσήμαντες ανακοινώσεις προχώρησε ο αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας για την υπόθεση τρομοκρατίας και το "γαϊτανάκι" των αποκαλύψεων μετά τη σύλληψη του Χριστόδουλου Ξηρού.

Σύμφωνα με όσα δήλωσε ο αντιστράτηγος, Δημήτρης Τσακνάκης τα μέλη των Πυρήνων της Φωτιάς εκτιμάται ότι σχεδίαζαν να δολοφονήσουν τον Χριστόδουλο Ξηρό, καθώς του χρέωναν τα σοβαρά λάθη στις αποτυχημένες βομβιστικές ενέργειες τόσο στη ΔΟΥ Κορυδαλλού όσο και στο Αστυνομικό Τμήμα Ιτέας.

Με την κωδική ονομασία "απόλυση" φαίνεται στις επικοινωνίες των μελών των Πυρήνων της Φωτιάς μέσω κρυπτογραφημένων e-mails, πως είχαν οργανώσει σχέδιο για να βγάλουν από τη μέση, τον αρχιτρομοκράτη, Χριστόδουλο Ξηρό.

Η αποκάλυψη αυτή έγινε από τα ευρήματα στη γιάφκα της Αναβύσσου όπου βρέθηκε μια ταμπακιέρα με κρυμμένες κωδικοποιημένες κάρτες μνήμης, που γνώριζε μόνο η Αγγελική, καθώς τα φυλακισμένα μέλη της Συνωμοσίας των Πυρήνων της Φωτιάς το είχα παραγγείλει σε εκείνη.

Αυτό θα γίνονταν αμέσως μετά την επιχείρηση απόδρασης των κρατούμενων τρομοκρατών μαζί με ποινικούς και μάλλον την “απόλυση” του Ξηρού θα αναλάμβανε η Αγγελική σε κάποιο κρησφύγετο ασφαλείας που έχει νοικιάσει και θα κατέφευγε εκεί μαζί με τον πρώην πιστολέρο της “17.Ν”.

Παράλληλα και σύμφωνα με τις επίσημες δηλώσεις του Αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ σε Ανάβυσσο και Περαχώρα Λουτρακίου εντοπίσθηκε το DNA άγνωστης γυναίκας, όπως είχε αποκαλύψει πρώτο το Newsit. Πρόκειται για μια σχετικά εύσωμη ξανθιά γυναίκα που εμφανίζεται τόσο στην Ανάβυσσο όσο και στην Περαχώρα και παραμένει ασύλληπτη και φέρεται να παίζει κεντρικό ρόλο στην ομάδα της Αγγελικής.

Όσον αφορά στις επίσημες ανακοινώσεις του Αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ Αντιστράτηγου Δ. Τσακνάκη, έγινε γνωστή η σύλληψωη των δύο νεαρών, έναν 23χρονο ελληνικής καταγωγής και έναν 29χρονο αλβανό,.

Ο 23χρονος κατηγορείται κατηγορείται για ένταξη και συμμετοχή σε τρομοκρατική οργάνωση καθώς και για διακεκριμένη περίπτωση κλοπής οχήματος, τύπου βαν, που είχε εντοπιστεί το πρωί της 08-01-2015, σε ερημική περιοχή στο όρος Αιγάλεω. Μάλιστα, ταυτοποιήθηκε στο κλεμμένο αυτό όχημα, δακτυλικό αποτύωμα του 23χρονου, ενώ αξίζει να υπενθυμίσουμε ότι το συγκεκριμένο βαν είχε εντοπιστεί από αστυνομικούς της Αντιτρομοκρατικής, μετά από αξιοποίηση σχεδιαγραμμάτων διαφυγής, που είχαν βρεθεί στη μονοκατοικία όπου διέμενε ο Χριστόδουλος ΞΗΡΟΣ, στην Κερατέα Αττικής.

Για τον 29χρονο βρέθηκε δακτυλικό και παλαμικό αποτύπωματα στο σπίτι του είχε μισθώσει με πλαστά στοιχεία ταυτότητας και διέμενε η Αγγελική Σπυροπούλου στην Περαχώρα Λουτρακίου. Ο 29χρονος κατηγορείται για ένταξη σε τρομοκρατική οργάνωση, με την επιβαρυντική περίπτωση της κατασκευής, προμήθειας και κατοχής όπλων και εκρηκτικών υλών, προς εξυπηρέτηση των σκοπών της τρομοκρατικής οργάνωσης. Επιπλέον για τρομοκρατικές πράξεις κατασκευής, προμήθειας και κατοχής από κοινού εκρηκτικών υλών, βομβών, πολεμικών τυφεκίων, πιστολιών, χειροβομβίδων, πυρομαχικών, διατρητικών και εκρηκτικών βλημάτων κ.λπ. ειδών πολεμικού υλικού καθώς και για υπόθαλψη εγκληματία.

Όπως έγινε γνωστό έχουν προσαχθεί στη Θεσσαλονίκη ένας ακόμα άντρας ηλικίας 21 ετών και μία 34χρονη γυναίκα, οι οποίοι φιλοξενούσαν τον 29χρονο συλληφθέντα.

Επίσης από τις εργαστηριακές εξετάσεις DNA από την έρευνα της Αντιτροοκρατικής σε σπίτι στην Περαχώρα Λουτρακία ανιχνεύτηκαν μίγματα βιολογικών υλικών τα οποία ανήξκουν σε γενετικά στοιχεία, ατόμων που σχετίζονται με την τρομοκρατική οργάνωση "Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς".

Συγκεκριμένα:

- Γενετικό υλικό του BOLANO Damiano του Πτολεμαίου, εμπεριέχεται στο μίγμα βιολογικών υλικών σε καπάκι πλαστικού δοχείου τάπερ, που περιείχε πρώτη ύλη για την κατασκευή Αυτοσχέδιων Εκρηκτικών/ Εμπρηστικών Μηχανισμών.

- Γενετικό υλικό του ΤΣΑΚΑΛΟΥ Χρήστου του Γερασίμου, εμπεριέχονται στο μίγμα βιολογικών υλικών σε ταινία πλαστικού δοχείου τάπερ, που περιείχαν πρώτη ύλη για την κατασκευή Αυτοσχέδιων Εκρηκτικών/ Εμπρηστικών Μηχανισμών.

- Γενετικό υλικό, που εμπεριέχεται στο μίγμα βιολογικών υλικών σε καπάκι πλαστικού δοχείου τάπερ, που περιείχαν πρώτη ύλη για την κατασκευή Αυτοσχέδιων Εκρηκτικών/ Εμπρηστικών Μηχανισμών, είναι όμοιο με γενετικό υλικό που βρέθηκε τον Οκτώβριο του 2009 σε διαμέρισμα στο Χαλάνδρι Αττικής, όπου διέμενε ο ΧΑΤΖΗΜΙΧΕΛΑΚΗΣ Χαρίλαος καθώς και σε απορρίμματα, που είχαν βρεθεί τότε έξω από την παραπάνω οικία αλλά και στην επένδυση κράνους ιδιοκτησίας του ιδίου ατόμου.

- Σημειώνεται ότι στα δύο πρώτα μίγματα εμπεριέχεται και ο γενετικός τύπος άγνωστης γυναίκας, ο οποίος προσδιορίστηκε σε πειστήρια, που κατασχέθηκαν στη μονοκατοικία στην Κερατέα Αττικής και στην οικία στην Περαχώρα Λουτρακίου Κορινθίας.

Την ίδια ώρα, το σχέδιο απόδρασης, που είχαν αρχίσει να υλοποιούν, προέβλεπε την τοποθέτηση ισχυρής ισχύος βόμβας στο Κατάστημα Κράτησης Κορυδαλλού και την ταυτόχρονη επίθεση με πυροβόλα όπλα καθώς και ρίψη ρουκετών, προκειμένου να επιτευχθεί η απόδραση των φυλακισμένων μελών της «Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς», αλλά και ποινικών κρατουμένων.
.newsit.gr
Share on Google Plus

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ:
Tο xanianews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.