Πλατανιάς - Νίκη Βόλου 3-1


Mε πρωταγωνιστή τον Βραζιλιάνο Ζιλβάν, που σημείωσε δύο γκολ, ο Πλατανιάς επέστρεψε στις νίκες στη Σούπερ Λιγκ έπειτα από 5 αποτυχημένες προσπάθειες, επικρατώντας 3-1 της Νίκης Βόλου!
Πλατανιάς - Νίκη Βόλου 3-1
Κάτω από τα δοκάρια για τον Πλατανιά ήταν ο Ολιμπά, ενώ μπροστά του είχε τους Ιτούα, Μπανανά και στα άκρα της άμυνας τους βρέθηκαν οι Κουλιμπαλί και Ζαραδούκας. Δίπλα από τον Τετέ στον άξονα κινήθηκε ο Μαχαμάτ, δεξιά βρέθηκε ο Τσουράκης, αριστερά ο Ζιλβάν και στην κορυφή ήταν ο Τόρες με τον Ναζλίδη. 
Για τους φιλοξενούμενους, ο Ταΐρης ξεκίνησε στο ματς, όμως μόλις δύο λεπτά μετά αντίκριση κόκκινη κάρτα, με τον Δήμιζα να καλύπτει το κενό του. Στο κέντρο της άμυνας ήταν ο Ίβενς με τον Καρασαλίδη με τους Μαρινάκη, Μαχλελή στα άκρα. Ο Κοτσαρίδης με τον Λάουξ ήταν στον άξονα, ενώ πίσω από τον μοναδικό προωθημένο Σκούρτη, κινούνταν οι Μουζακίτης, Ροτζέιρο, αλλά και ο Νικητσιώτης, που... πλήρωσε την αποβολή του τερματοφύλακα και έγινε αλλαγή μόλις στο 2'. 
«Φωτιά» με το καλημέρα
Ούτε ένα λεπτό δεν πέρασε καλά καλά και το παιχνίδι έγινε... ροντέο. Στην πρώτη φάση του αγώνα, ο Τόρες βρέθηκε σε θέση τετ α τετ, πέρασε και τον Ταΐρη, με τον τερματοφύλακα του  να τον ανατρέπει και τον διαιτητή να δείχνει την άσπρη βούλα και την κόκκινη κάρτα. 
Μπορεί ο Δήμιζας, που πήρε την θέση του Νικλητσιώτη, να απέκρουσε την εκτέλεση πέναλτι του Ναζλίδη, όμως η ζημιά είχε γίνει, αφού είχαν αλλάξει οι αριθμητικές ισορροπίες. Έτσι, ο Πλατανιάς πήρε τα ηνία του αγώνα, είχε τον έλεγχο του κέντρου και πίεσε για το γκολ. 

Ο Ναζλίδης είχε σπαταλήσει μία πολύ μεγάλη ευκαιρία για να ανοίξει το σκορ, όμως δεν μπορούσε να επαναλάβει το ίδιο λάθος και δεύτερη φορά. Έτσι, λοιπόν, με τον Τόρες να είναι και πάλι ο δημιουργός, ο Έλληνας επιθετικός κατάφερε να... επανορθώσει και να βρει δίχτυα, λύνοντας την... κατάρα των Κρητικών, που είχαν να βάλουν γκολ εδώ και 6 αγώνες! 
Ήταν 12ο λεπτό της αναμέτρησης όταν ο Ισπανός βρήκε πολύ ωραία μέσα στην περιοχή τον Ναζλίδη και αυτός με δυνατό σουτ κατάφερε να... βάλει μέσα στο τέρμα τον τερματοφύλακα, που αν και απέκρουσε, δε κατάφερε να κρατήσει εκτός της εστίας του την μπάλα, με τον διαιτητή να δείχνει σέντρα. 

Στην συνέχεια, οι Κρητικοί εκμεταλλεύτηκαν τα δεδομένα, που ήταν όλα υπέρ τους. Είχαν το προβάδισμα, έπαιζαν με παίκτη παραπάνω, με την αντίπαλο να έχει κάνει και αλλαγή τερματοφύλακα. Έτσι, ο Πλατανιάς δεν πίεσε και περίμενε την Νίκη, η οποία προσπαθούσε, αλλά δε μπορούσε να αντιδράσει 
Και σαν να μην έφτανε αυτό, ήρθε ένα «δώρο» από τον Δήμιζα στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους, με τον τερματοφύλακα της Νίκης να κάνει μεγάλο λάθος και να χαρίζει το δεύτερο τέρμα των γηπεδούχων. Σε μία φάση «ανύποπτη» ο Ζιλβάν εκτέλεσε από πλάγια και μακριά ένα φάουλ, ο κίπερ των «μπλε» μπλόκαρε, όμως η μπάλα του έφυγε από τα χέρια και κατάληξε στο βάθος της εστίας του! 

Στην επανάληψη, η Νίκη Βόλου μπήκε «φουριόζα» και έδειξε πως πίστεψε στην ανατροπή, όμως ο Ζιλβάν την προσγείωσε απότομα. Συγκεκριμένα, ήταν το 53ο λεπτό όταν ο Βραζιλιάνος βρέθηκε σε πλεονεκτική θέση μέσα στην αντίπαλη περιοχή και με δυνατό σουτ, δεν άφησε κανένα περιθώριο αντίδρασης στον Δήμιζα, κλειδώνοντας παράλληλα την νίκη για την ομάδα του. 
Από το σημείο αυτό και έπειτα, το παιχνίδι πήρε διαδικαστικό χαρακτήρα, αφού οι φιλοξενούμενοι έπαιζαν με παίκτη λιγότερο, είχαν ξεμείνει από δυνάμεις και το 3-0 δεν άφηνε πολλά περιθώρια αντίδρασης. 
Το μόνο που κατάφερε να  πετύχει η ομάδα από τον Βόλο, ήταν να μειώσει στο 73', όταν μετά από κλέψιμο του Αναστασόπουλου, ο Σκούρτης πήρε την μπάλα και με πολύ όμορφη ενέργεια, νίκησε τον Ολιμπά για να γράψει έτσι το τελικό σκορ. 

| gazzetta.gr 
Share on Google Plus

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ:
Tο xanianews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.