Κρήτη: Πήγαν στην παραλία και έπεσαν πάνω σε σπάνια μεσογειακή φώκια - Δείτε φωτό και βίντεο!


Κρήτη: Πήγαν στην παραλία και έπεσαν πάνω σε σπάνια μεσογειακή φώκια - Δείτε φωτό και βίντεο!

Η αναπαραγωγική περίοδος εξαντλεί τα αρσενικές φώκιες που καταναλώνουν πολλήενέργεια και συνηθίζουν να κοιμούνται σε ερημικές παραλίες για να ανακτήσουν δυνάμεις...

Πήγαν στην παραλία και αντί για λουόμενους αντίκρισαν… μια φώκια. Η μεσογειακή αρσενική φώκια Monachus Monachus απολάμβανε το μεσημεριανό της ύπνο στην παραλία Πλατανίτη Μαρώνειας.

Τη φώκια εντόπισε ο κ. Γιώργος Κτενάς, ενώ η κ. Μαρία Καδρούδη τη φωτογράφισε και τη βιντεοσκόπησε. «Νοιώθω εξαιρετικά τυχερή που μπόρεσα να την πλησιάσω τόσο κοντά», λέει η κ. Καδρούδη, μη μπορώντας να κρύψει τον ενθουσιασμό της.
ΦΩΤΟ από candianews.gr
ΦΩΤΟ από candianews.gr

Η αναπαραγωγική περίοδος εξαντλεί τα αρσενικές φώκιες που καταναλώνουν πολλή ενέργεια για να κρατήσουν την περιοχή της κυριαρχίας τους ώστε να ζευγαρώσουν με τις θηλυκές γι’ αυτό και συνηθίζουν να κοιμούνται σε ερημικές παραλίες για να ανακτήσουν δυνάμεις.

 

Πηγή: candianews.gr
Share on Google Plus

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ:
Tο xanianews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.