Λύθηκε το μυστήριο με τον Σήφη τον κροκόδειλο - Η ηλικία, η καταγωγή και το βάρος του


Ο κροκόδειλος του Ρεθύμνου συνεχίζει να προκαλεί συζητήσεις, την ώρα που ο ίδιος αποδεικνύεται... γάτα! 

Με νέες πλωτές παγίδες και με νέου τύπου δόλωμα θα προσπαθήσει να προσεγγίσει τον κροκόδειλο η ομάδα άμεσης επέμβασης, που έχει συσταθεί με στόχο τη «σύλληψη» του Σήφη. 

Οι οδηγίες που έλαβαν τα μέλη της επιτροπής από τον Γαλλο-μαροκινό Ολιβιέ Μπερά κατά την αποχώρησή του ήταν πως πρέπει να τοποθετηθούν δύο ακόμα παγίδες τουλάχιστον μέσα στο νερό του φράγματος και το δόλωμα να αλλάξει, καθώς τα ψόφια κοτόπουλα δεν τον δελέασαν ούτε στιγμή!
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ

Είναι, μάλιστα, χαρακτηριστικό ότι υπήρξαν στιγμές που ο κροκόδειλος βρέθηκε δίπλα στην παγίδα, αλλά ούτε μία στιγμή δεν έκανε κίνηση να μπει σε αυτήν για να φάει το ψόφιο κοτόπουλο. Σύμφωνα με τον κ. Μπερά – όπως αποκάλυψε μιλώντας στην πρωινή ενημερωτική εκπομπή του Team FM «Πρώτη Γραμμή» ο διευθυντής του ΟΑΚ, Βαγγέλης Μαμαγκάκης – ο κροκόδειλος έχοντας συνηθίσει να τρώει ζωντανά πτηνά στη λίμνη χρειάζεται «όσο πιο ζωντανό δόλωμα».

Ο «Σήφης» εκτιμάται ότι έχει ηλικία από 4 ως 7 έτη, με τον κ. Μπερά να πιθανολογεί ότι είναι 4 ετών, αλλά αρκετά καλοθρεμμένος για να θυμίζει 7χρονο! Επίσης, πρόκειται για κροκόδειλο του Νείλου με μήκος περίπου 1,7 μέτρα, ενώ εκτιμάται πως είναι ο μοναδικός κάτοικος του είδους στη λίμνη του φράγματος των Ποταμών.
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ

Συγκεκριμένα, πιθανολογείται ότι οι μαρτυρίες που ήθελαν και δεύτερο κροκόδειλο στη λίμνη ήταν αποτέλεσμα του γεγονότος ότι ο ίδιος κροκόδειλος φαίνεται διαφορετικός ανάλογα με την ώρα, τον φωτισμό και το σημείο. Θεωρείται, δε, πως δεν είναι επικίνδυνος για τον άνθρωπο, όμως αυτό δεν σημαίνει ότι υπάρχει λόγος κανείς να προσεγγίζει τη λίμνη άφοβα μόνο και μόνο για τον δει από κοντά.

Πηγή: goodnet.gr
Share on Google Plus

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ:
Tο xanianews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.