ΝΙΚΟΣ ΚΑΤΣΙΓΙΑΝΝΗΣ «Hρθα για να μείνω στον ΑΟΧ»

40aΦιλόδοξος, σαφής όσον αφορά τους στόχους που θέτει και με μεγάλη διάθεση να βοηθήσει τον Α.Ο. Χανιά ώστε σε βάθος χρόνου να βρεθεί στη Σούπερ Λιγκ, εμφανίζεται ο Νίκος Κατσιγιάννης, στην πρώτη του συνέντευξη, από τη στιγμή που βρέθηκε στο ποδοσφαιρικό προσκήνιο της ομάδας, και την οποία παραχωρεί στα “Χ.Ν.”.
Ως γνωστόν, ο 35χρονος παράγοντας αποτελεί εδώ και λίγο καιρό το νέο πρόεδρο του ΑΟΧ, με τον ίδιο να δηλώνει ότι είναι αποφασισμένος να οργανώσει την ΠΑΕ σε όλα τα επίπεδα έτσι ώστε ένα όνειρο… ζωής για τον ιστορικό Σύλλογο, να γίνει πραγματικότητα.
Η πρώτη ερώτηση δεν θα μπορούσε να είναι άλλη από το ποιος είναι ο Νίκος Κατσιγιάννης. Εμφανιστήκατε ομολογουμένως… ξαφνικά στο ποδοσφαιρικό προσκήνιο των Χανίων. Θα μας πείτε μερικά πράγματα για σας; 
«Θα σου πω ένα… μίνι βιογραφικό. Γεννήθηκα το 1978 στην Αθήνα όπου διαμένω μόνιμα, στο Πικέρμι. Έχω τελειώσει τη Σχολή Αναβρύτων στην Κηφισιά κι έχω σπουδάσει οικονομικά και διοίκηση επιχειρήσεων. Είμαι παντρεμένος με την Βασιλική Κουλιούμπα. Είναι Κρητικιά, Χανιώτισσα, συμπολίτισσά σας. Έχω κοριτσάκια δίδυμα, δύο χρονών περίπου».
Εντάξει, δε ζητάμε τέτοιου είδους βιογραφικό!
«Όχι, θέλω. Θέλω να καταλάβει ο κόσμος κάποια πράγματα. Έχουν ακουστεί πολλά για μένα. Είμαι ένας άνθρωπος οικογενειάρχης, με σπουδές και όχι αυτό που ίσως νομίζουν κάποιοι».
Ενδιαφέρει όμως και επαγγελματικά τον κόσμο η ενασχόλησή σας.
«Έχω μια εταιρία που ασχολείται με τον χώρο της υγείας. Είναι μία εταιρία με ιατρικά αναλώσιμα και στο χώρο του τουρισμού έχω μια εταιρεία στη Λευκάδα με ενοικιαζόμενες βίλες».
«Μακροχρόνια η φιλία μου με τον Ευθυμάκη.
Αυτός με έπεισε να μπω»
Έχετε ξανασχοληθεί με το ποδόσφαιρο ως παράγοντας δύο ομάδων της Αθήνας, την Προοδευτική και το Ρουφ. Πώς προέκυψε ο ερχομός σας στα Χανιά; Πώς τον αποφασίσατε;
«Η αγάπη μου για το ποδόσφαιρο είναι πολύ μεγάλη. Η σύζυγός μου όπως προείπα είναι Χανιώτισσα. Τα τελευταία 10 χρόνια έρχομαι συνεχώς, Πάσχα, Χριστούγεννα, καλοκαίρι στα Χανιά. Είναι ένας τόπος που έχω αγαπήσει πάρα πολύ και μ’ αρέσει πάρα πολύ να κατεβαίνω συχνά. Λόγω της σχέσης με τα τουριστικά επαγγέλματα έχω κάνει μία γνωριμία με τον Παντελή Ευθυμάκη ο οποίος ήταν αυτός που με πλησίασε το καλοκαίρι και με το θάρρος της μακροχρόνιας φιλίας μας και των προβλημάτων που υπήρχαν στην ομάδα, με έπεισε. Κάναμε μία συζήτηση, βάλαμε κάτω τα πράγματα, καταρτίσαμε ένα πλάνο κι έτσι είπα ν’ ασχοληθώ με την ομάδα».
«Η ομάδα είναι και πρέπει να δουλεύει σαν εταιρεία»
Οπότε, αυτή τη στιγμή ηγείστε μιας διοίκησης που έχει οριστεί από το Πρωτοδικείο. Γιατί δεν αναλάβατε εξ αρχής αυτό το ρόλο και γιατί χρειάστηκε η ΠΑΕ να καταφύγει ξανά στη λύση του Πρωτοδικείου; 
«Ο λόγος που δεν μπήκα αμέσως, να φανώ, στα διοικητικά της ομάδας δεν ήταν γιατί φοβόμουν ή γιατί ήθελα να κρύψω κάτι. Όπως προείπα επειδή οι επαγγελματικές μου ασχολίες είναι στη Αθήνα κι επειδή ετοιμάζω κάποιες επαγγελματικές δραστηριότητες στο εξωτερικό αυτή τη στιγμή, οι υποχρεώσεις μου ήταν πολύ περιορισμένες ώστε ν’ ασχολούμαι με διοικητικά θέματα. Όπως ξέρεις, σε ένα Δ.Σ., μονάχα τα συμβούλια που πρέπει να κάνεις και να δίνεις το «παρών», θέλουν πολύ χρόνο. Γι’ αυτό είπαμε να κάνουμε μία προσωρινή διοίκηση, να “τρέξουν” τα πρώτα, πολύ σημαντικά ζητήματα όπως οι μεταγραφές, να οργανωθεί η ομάδα για το πρωτάθλημα. Την απόφαση την πήραμε 15 με 20 Αυγούστου. Ήταν πολύ μικρός ο χρόνος για να οργανωθεί όλο αυτό το κομμάτι, η συμμετοχή στο πρωτάθλημα, να γίνουν οι μεταγραφές και να παρουσιάσει η ομάδα το πρόσωπο που παρουσιάζει τώρα. Σε πρώτη φάση ήταν να μη μπούμε εμείς στην ομάδα αλλά να την “τρέξουν” 4-5 άνθρωποι που είναι χρόνια στη διοίκηση. Προέκυψαν όμως κάποιοι εξωαγωνιστικοί παράγοντες οι οποίοι δημιουργούσαν προβλήματα στην ομάδα κι έτσι αποφάσισα να μπω εγώ μπροστά ώστε να κλείσουν κάποια στόματα. Αναγκαστήκαμε να πάμε σε διοίκηση Πρωτοδικείου διότι ως διαδικασία ήταν πολύ σύντομη, αφού σε άλλη περίπτωση θα υπήρχε μεγάλη καθυστέρηση. Θα έπρεπε να γίνει γενική συνέλευση, να δημοσιευτεί στο ΦΕΚ κ.λπ.. Οι δε ανάγκες ήταν πάρα πολύ μεγάλες ανάγκες όπως το ΙΚΑ, οι εγγυητικές επιστολές, γι’ αυτό και καταλήξαμε στο Πρωτοδικείο, το οποίο βγάζει απόφαση και προχωράς».
Σε τι κατάσταση βρήκατε την ομάδα; Οικονομικά, οργανωτικά και αγωνιστικά. 
«Στην ομάδα υπήρχε ένα γκρουπ ανθρώπων το οποίο διαχειριζόταν τα θέματά της την προηγούμενη χρονιά όπου κατάφεραν ένα πολύ μεγάλο επίτευγμα, να την ανεβάσουν στη Β’ Εθνική. Μοναδικός τους γνώμονας ήταν ο ζήλος και η αγάπη για την ομάδα. Αυτό όμως δε σημαίνει ότι δεν έγιναν κάποια λάθη όσον αφορά τον οργανωτικό τομέα της ΠΑΕ. Δεν θέλω να καταλογίσω ευθύνες. Η ομάδα είναι μία Ανώνυμη Εταιρεία. Πρέπει να δουλεύει σαν εταιρεία. Να είσαι νομότυπος, με οργάνωση και να δουλεύεις σωστά. Αυτό δεν υπήρχε… Αυτό είναι ένα κομμάτι που προσπαθήσουμε να το οργανώσουμε. Όσον αφορά το οικονομικό δεν ήταν και το ιδανικότερο που θα μπορούσες να πεις και αυτός πιστεύω πως ήταν ο λόγος που απευθύνθηκαν σε μας, μαζί με τον Παντελή, να βοηθήσουμε την ομάδα έτσι ώστε να την οργανώσουμε και να μπορέσουμε να την “τρέξουμε” στο πρωτάθλημα».
«Γιατί όχι να μην μπούμε στα πλέι οφ;»
Ποιες είναι οι εντυπώσεις σας από την ομάδα; Μια ομάδα που πείθει για τις δυνατότητές της. Πού πιστεύετε ότι θα μπορούσε να φτάσει ο Α.Ο. Χανιά; Η συμπαράσταση του κόσμου είναι εντυπωσιακή σε παλμό κάτι που δεν συμβαίνει στα ματς του Πλατανιά.
«Καταρχάς, έχουμε έναν πάρα πολύ καλό προπονητή, τον Μουράτ Σεροπιάν. Τον ξέρω χρόνια ποδοσφαιρικά. Η φιλοσοφία του και το αγωνιστικό στυλ που έχει περάσει, ταιριάζει στην ομάδα που έχουμε. Έχουμε ένα πάρα πολύ καλό ρόστερ για την κατηγορία. Αυτή τη στιγμή υπάρχει διοικητική ηρεμία στην ομάδα. Ο κόσμος είναι κοντά. Δεν πιστεύω ότι υπάρχει κάτι που θα μπορούσε να μας χαλάσει αυτή τη χημεία… Σαν αποτέλεσμα όλα αυτά λοιπόν φαίνονται και στο γήπεδο. Ο κόσμος, λογικό είναι, μεγάλος Νομός είναι. Σίγουρα έκανε μια τεράστια επιτυχία ο Πλατανιάς όλα αυτά τα χρόνια. Έχει κάνει μία πολύ καλή πορεία αλλά όσο να ’ναι, ο ΑΟΧ πιστεύω πως είναι στις καρδιές των περισσοτέρων Χανιωτών.
Ο κόσμος, που όλα αυτά τα χρόνια δεν έβλεπε αυτό που είχε στο μυαλό του, πιστεύω ότι φέτος το αγκαλιάζει και θα δείξει ακόμα περισσότερο την αγάπη του στην ομάδα».
Περνάει από το μυαλό σας ότι θα μπορούσε η ομάδα να μπει στα πλέι οφ και να διεκδικήσει την άνοδο στη Σούπερ Λιγκ;
«Εμείς κάναμε το καλοκαίρι μία συζήτηση με τον Μουράτ και συμφωνήσαμε να κάνουμε μία ανταγωνιστική ομάδα ώστε να μπορούμε να προσελκύσουμε τον κόσμο να έρθει στο γήπεδο. Θέλαμε να παρουσιάσουμε κάτι καλό στον αγωνιστικό χώρο.
Σαν πρώτο στόχο είχαμε την άνετη σωτηρία, να μην παίζουμε με την ψυχή στο στόμα. Αλλά, όπως λένε, τρώγοντας σου ανοίγει η όρεξη… Βλέπουμε αυτές τις πρώτες αγωνιστικές με τις θεωρητικά ισχυρές ομάδες που έχουμε παίξει ότι είναι κάτι που μπορούμε να το παλέψουμε μέχρι τέλους.
Γιατί όχι να μην μπούμε στα πλέι οφ; Βέβαια είναι κάτι πολύ δύσκολο. Μην ξεχνάμε πως είμαστε στη Β’ Εθνική αλλά δεν είναι κι ακατόρθωτο. Πλέον, ο σχεδιασμός της ομάδας για τον Δεκέμβριο, τώρα δηλαδή, είναι με γνώμονα να πάει η ομάδα στα πλέι οφ και να διεκδικήσει κάτι καλύτερο»!
«Στόχος η αναβάθμιση της Μοναχής Ελιάς»
Ποιος είναι ο προσωπικός σας στόχος; Εκτός από αγωνιστικά. 
«Όχι στόχος. Έχω φιλοδοξίες οι οποίες είναι πολύ μεγάλες… Εξωαγωνιστικά αυτό που θέλω είναι η στελέχωση της ΠΑΕ με άτομα τα οποία θα μπορέσουν να δουλέψουν σε ένα οργανόγραμμα που έχουμε θέσει. Αυτό το οργανόγραμμα θα αφορά το οικονομικό και το διοικητικό κομμάτι. Θέλουμε να υπάρχει μια εύρυθμη λειτουργία στην ΠΑΕ. Από εκεί και πέρα, θέλουμε να δημιουργήσουμε μια ανταγωνιστική ομάδα, όπως είναι η φετινή αλλά και ακόμα καλύτερη. Ένα άλλο πλάνο που δουλεύουμε επίσης -έχουμε ήδη έτοιμο το οργανόγραμμα αλλά επειδή έχει περάσει ο καιρός θ’ αρχίσουμε να το δουλεύουμε μετά το Πάσχα προς τα έξω- είναι η οργάνωση των Ακαδημιών. Είναι ντροπή η πρώτη ομάδα της πόλης να μην έχει Ακαδημίες. Το θεωρώ απαράδεκτο αυτό το πράγμα. Θα έχουμε ακόμα μία συνάντηση με τον Δήμο, τον κ. Λειψάκη, ο οποίος μας έχει μεταφέρει την παραίνεση του κ. Σκουλάκη τον οποίο θέλω να ευχαριστήσω πάρα πολύ, για το θέμα της Μοναχής Ελιάς. Η Μοναχή Ελιά είναι ένας υπέροχος χώρος αλλά αυτή τη στιγμή ναι μεν η ομάδα βρίσκεται σε ένα προπονητικό κέντρο αλλά όπως ξέρετε κι εσείς οι εγκαταστάσεις είναι λίγο υποβαθμισμένες. Παρακολουθούμε κάποια προγράμματα της Περιφέρειας και του ΕΣΠΑ, ο Δήμος είναι πολύ θετικός, έτσι ώστε να υπάρξει από κοινού μία μελέτη και να αναπτύξουμε τον χώρο, να φτιάξουμε ένα σύγχρονο προπονητικό κέντρο το οποίο θα είναι πρώτα απ’ όλα ωφέλιμο για την ομάδα διότι θα δουλεύει σε άλλα πλαίσια, αλλά και θ’ αναβαθμίσει γενικώς την περιοχή.
Και, αγωνιστικά, είπαμε, είναι να μπούμε στα πλέι οφ κι αν όχι φέτος, γιατί όχι του χρόνου, να πάμε καλύτερα και ν’ ανέβουμε στη Σούπερ Λιγκ»!
«Μαγαζί γωνία ο ΑΟΧ αλλά… χρειαζόταν ανακαίνιση»
Όλα αυτά ασφαλώς προϋποθέτουν όμως χρόνο. Υπάρχει η πληροφόρηση στα Χανιά ότι σας έχει παραχωρηθεί το μάνατζμεντ της ΠΑΕ για 1 χρόνο. Αληθεύει;
«Καλά, αυτό το έχω ακούσει κι εγώ! Μου έχουν πει ότι έχει υπογραφεί και συμφωνία αλλά είναι εν αγνοία μου αυτή η συμφωνία. Εντάξει, την ακούω κι εγώ, μου τη λένε και μένα κάποιοι παλιοί διοικούντες. Εγώ δεν έχω υπογράψει καμία τέτοια συμφωνία. Όλα αυτά που λέω δεν ήρθα να τα κάνω σε ένα χρόνο… Εγώ ήρθα για να μείνω στην ομάδα. Δεν εμφανίστηκα, είπα τις θεωρίες μου, πέρασε η χρονιά και… γεια σας. Στόχος μου είναι να μείνουμε στην ομάδα, να δημιουργήσουμε κάτι καλό, εάν μας αφήσουν οι συνθήκες… Πιστεύω να συσπειρώσουμε τον κόσμο. Θέλουμε κοντά μας τους υγιείς φιλάθλους και γιατί όχι, όποιος θέλει να βοηθήσει αυτή την προσπάθεια, απ’ τον πιο απλό φίλαθλο αγοράζοντας το εισιτήριό του την Κυριακή έως τον επιχειρηματία που θα θελήσει να του δείξουμε το πλάνο μας και τι έχουμε σκοπό να κάνουμε, να στελεχώσουμε αυτή την ομάδα με αγάπη, υγεία και κοινό όραμα σε βάθος χρόνου τη Σούπερ Λιγκ. Διευκρινίζω όμως, η Σούπερ Λιγκ δεν είναι αυτοσκοπός μας. Αυτοσκοπός πρέπει να είναι όλα τα προηγούμενα. Οι Ακαδημίες μας, το προπονητικό κέντρο, να κάνουμε καλή ομάδα, να λειτουργήσει η ΠΑΕ σε συγκεκριμένα πλαίσια. Να είναι ΠΑΕ και ομάδα μαζί. Αυτός είναι ο στόχος μας. Και σε βάθος χρόνου, χωρίς να θέλω να τον οριοθετήσω, ο στόχος της ανόδου στη Σούπερ Λιγκ μπορεί να είναι πιο εφικτός απ’ ό,τι τώρα».
Συναντάτε προβλήματα μέχρι στιγμής στο έργο σας;
«Δεν θα ήθελα να επεκταθώ σε αυτό το θέμα. Κατά διαστήματα δημιουργούνται κάποια μικροπροβλήματα τα οποία λύνονται με καλή την πίστη. Πιστεύω όμως ότι γνώμονας όλων αυτών των “θεμάτων” είναι η υπερβολική αγάπη για την ομάδα και ένας φόβος ο οποίος, να πω για το “άγνωστο” -δεν ξέρω πώς να το θέσω- κάνει κάποιους ανθρώπους να λειτουργούν με περισσότερο πάθος σε ορισμένες συζητήσεις. Δεν με προβληματίζουν πάρα πολύ όλα αυτά να σου πω την αλήθεια. Εγώ έχω επικεντρωθεί στον στόχο της ομάδας».
Για το τέλος, ποιες είναι οι πρώτες σας εντυπώσεις με την ενασχόλησή σας με τον Α.Ο. Χανιά; Το πρώτο πράγμα που μπορείτε να πείτε;
«Δύσκολο μαγαζί… Κι επειδή μου έχουν πει ότι είναι μαγαζί γωνία, δεν θα διαφωνήσω. Αλλά χρειάζεται… ανακαίνιση για να δουλέψει»…

.haniotika-nea.gr
Share on Google Plus

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ:
Tο xanianews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.